Andreea Ibacka este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi, care de-a lungul anilor ne-a încântat cu prezența sa pe micile ecrane. În urmă cu câțiva ani însă, vedeta a trecut printr-un moment deloc plăcut, atunci când a fost suspectă de cancer la sân.
Andreea Ibacka a făcut dezvăluiri emoționante despre problemele de sănătate pe care le-a avut. Soția lui Cabral a fost suspectă de cancer la sân în urmă cu mai mulți ani și a fost operată pentru biopsie.
„Acum câțiva ani am fost suspectă de cancer la sân, un moment greu de gestionat din punct de vedere emoțional. Și mi-a rămas clar în minte faptul că povara anunțatului părinților era la fel de mare că șocul bolii în sine. Nu am mai vorbit public pe acest subiect, deși înăuntrul meu a fost furtună și aș fi simțit uneori nevoia să urlu. Am avut norocul de a ajunge pe mâinile celor mai buni specialiști, m-am și operat (vreo 20 de oameni mi-au fost alături la spital atunci când m-am trezit), iar biopsia a infirmat temerile. Sunt foarte norocoasă, iar de atunci am rămas cu un obicei excelent. Prevenția e nelipsită”, a declarat Andreea Ibacka.
Citește și: Cancerul de sân la femeile tinere: ce e de făcut?
Cunoscută actrița a mai explicat că, la vremea aceea, a vrut să țină totul departe de ochii publicului: „De-a lungul anilor am avut și noi probleme și unele chiar mari. Asta a fost una din pietrele de hotar. S-a întâmplat în 2017, n-am vorbit despre asta la momentul respectiv, pentru că nu-mi doream compasiunea nimănui, deși sunt convinsă că dacă spuneam atunci, eram pe prima pagină. Nu mi-am propus niciodată să ies în față. Am preferat să păstrez povestea pentru noi”, a conchis aceasta.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2021, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând un procent de 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual.
În România, cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, această afecțiune reprezentând 16% din totalul deceselor cauzate de cancer.
Cancerul mamar o boală în cadrul căreia celulele țesutului mamar se înmulțesc necontrolat, într-un ritm mai rapid decât celulele normale, organizându-se într-o formațiune tumorală malignă.
Citește și: În medie, 10 românce sunt diagnosticate zilnic cu cancer mamar