Andreea Marin a ajuns pe mâinile medicilor. Cu ce probleme s-a confruntat vedeta: „Am stat o săptămână internată”

Andreea Marin a dezvăluit că timp de o săptămână s-a aflat pe mâinile medicilor pentru a afla cu ce problemă de sănătate se confruntă.
  • Publicat:

Andreea Marin a fost premiată pentru gala pe care a organizat-o anul acesta. Chiar dacă s-a bucurat de aprecierea publicului, fosta prezentatoare TV a mărturisit prețul pe care l-a plătit pentru munca titanică care a fost în spatele acestui succes.

Burnout, diagnosticul medicilor

„A fost nevoie de o săptămână de analize pentru a ne da seama că am burnout, pentru a ne da seama ce este cu mine. Nu am dormit 48 de ore, deloc”, a declarat Andreea Marin pentru Spynews.ro.

Chiar dacă s-a dat peste cap și a ajuns pe mâinile medicilor, Andreea Marin tot nu a reușit să termine tot ce și-a propus, ci doar 80%. Vedeta mărturisește că a avut o echipă foarte frumoasă în spate, însă au fost foarte puțini din punct de vedere numeric.

„Nu am dormit pentru că nu apucam să termin tot ce aveam de făcut, oricum nu am reușit, am reușit să termin în proporție de 80% din tot ce mi-am propus. Dar era acea teamă că nu voi reușii să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus. Eram o echipă frumoasă, dar puțini ca număr și în sală erau peste 1000 de oameni, sute de oameni de coordonat, nu a fost deloc ușor”, a mai pus Andreea.

Nu s-a odihnit deloc și a muncit în continuu

Vedeta nu a dormit timp de 48 de ore și a muncit foarte mult pentru a ieși totul impecabil, iar acest lucru i-a oferit și diagnosticul: burnout.

„Dacă te agiți, dacă muncești, dacă ești într-o viteză 48 de ore, și apoi ești în fața a 1000 de oameni în sală, în fața tuturor echipelor de televiziune prezente acolo, dai interviuri, faci gala, esti și producător și prezentator, intri într-o temere, e copleșitor din punct de vedere al emoțiilor. Nesomnul nu este deloc o idee bună, nu am să mai fac asta, m-am învățat minte și rezultatele…”, a continuat vedeta.

Ce este burnout-ul

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, burnout-ul reprezintă „Epuizarea ca rezultat al stresului cronic la locul de muncă, care nu a fost gestionat cu succes” și se caracterizează prin trei dimensiuni:

  • sentimente de epuizare sau epuizare a energiei;
  • detașare mentală crescută față de locul de muncă sau sentimente de negativism sau cinism legate de locul de muncă;
  • eficacitate profesională redusă
Burnout-ul apare atunci când persoana în cauză se simte copleșită, epuizată din punct de vedere emoțional și incapabilă să facă față cerințelor constante, practic i se reduce productivitatea, își pierde interesul și motivația pentru postul pe care-l ocupă.

Efectele negative ale burnout-ului se răspândesc în fiecare domeniu al vieții, inclusiv acasă, serviciu și viața socială. Burnout-ul poate provoca, de asemenea, schimbări pe termen lung în corpul persoanei afectate, care ofac vulnerabilă la diverse boli , de aceea este recomandat să fie luate măsuri de la primele semne.

Sursă foto: Instagram @andreeamarin.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult