Andreea Marin, despre lupta grea cu depresia: „În jurul meu au fost și oameni care și-au luat viața”

„Zâna Surprizelor” a făcut dezvăluiri sincere.
  • Publicat:

Andreea Marin și-a deschis sufletul și a făcut mărturisiri emoționante despre lupta ei cu depresia. Fosta prezentatoare tv a trecut prin aceste clipe dificile în urmă cu ani buni. Iată declarațiile pe care le-a făcut recent! 

Andreea Marin s-a luptat o afecțiune grea: depresia

Andreea Marin, una dintre cele mai iubite și respectate personalități din România, a suferit de depresie. În plus, ea a fost marcată și de moartea Mădălinei Manole, în vara lui 2010. Invitată la podcastul lui Bursucu, îndrăgita vedetă s-a confesat despre perioada în care a luptat cu depresia. Ea a recunoscut cum a simțit acele momente dificile și cum a reușit să se vindece.

„Dacă tu nu știi când să te oprești, dacă ai luni de zile de nesomn. Ok, tu ai o motivație, că vrei să împlinești nu știu ce proiect, dar corpul are o limită. Și dacă nu îți asculți corpul, ajungi în punctul în care îți spune el stop forțat. La fel și cu mintea se întâmplă”, a dezvăluit Andreea Marin în podcast-ul moderat de Bursucu.

Citiți și: Andreea Marin a slăbit peste 20 de kilograme: regulile stricte pe care și le-a impus la alimentație! „Nu amestec mâncărurile”

Moartea Mădălinei Manole a afectat-o

Andreea Marin a precizat că moartea Mădălinei Manole a reprezentat un semnal puternic pentru ea, determinând-o să caute sprijinul experților.

„M-am tratat, așa cum medicul m-a sfătuit. Am fost și la psiholog, am fost și la psihiatru. Era o chestiune care evoluase deja, pentru că nu m-am dus la timp. În momentul în care ajungi să te gândești rău față de viața ta, înseamnă că nu mai ești la începutul depresiei. Da, te gândești că pui mai puțină povară astfel pe umerii celor dragi ție. Noroc că atunci a fost momentul în care mi-am dat seama că ceva nu e în regulă și am mers la un specialist.

Specialistul mi-a confirmat că despre asta este vorba. După ce am trecut eu prin ce am trecut și după ce m-am recuperat, am început să fac campanii pe această temă. Am considerat că nu e de joacă. În jurul meu au fost și oameni care și-au luat viața și am înțeles că trebuie vorbit deschis despre acest subiect. A fost anul în care Mădălina Manole și-a luat viața din pricina depresiei și acela a fost semnalul de alarmă pentru mine”, a mai mărturisit vedeta de televiziune.

A intrat în depresie după ce a născut

După nașterea fiicei sale, Violeta, Andreea Marin a traversat o perioadă dificilă de depresie postnatală. Atunci era căsătorită cu Ștefan Bănică Jr.

„A fost o perioadă foarte grea. Ba chiar am ajuns în punctul în care să mă gândesc la un gest extrem, eu persoana atât de puternică în ochii celorlalţi. Eram într-o perioadă în care, din afară părea foarte bună, aveam un copil de un an şi ceva, casă, masă şi tot ce aş fi avut nevoie. Teoretic, nu aveam de ce să fiu tristă, dar fiecare om le ştie pe ale lui. A fost foarte greu, am ajuns să nu mai pot controla furtuna din mine, să mă simt foarte rău, deloc motivată să merg mai departe. A fost cumplit. (…)

Eram după o naştere şi am trăit această depresie postnatală. Desigur, erau şi nişte motive personale. În acea perioadă a avut loc şi pierderea Mădălinei Manole. Eu nu realizam că trăiesc o depresie, de obicei depresivul nu ştie şi nu acceptă să i se spună că asta trăieşte. I se pare că e arătat cu degetul şi că este privit ca un nebun. Nimănui nu-i place să i se pună o astfel de etichetă”, mărturisea Andreea Marin pentru Adevărul, în anul 2018.

Sursa foto: instagram Andreea Marin

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”