Boala autoimună de care suferă Andreea Mantea. Ce simptome înfiorătoare are și cum se manifestă

  • Publicat:

Andreea Mantea este una dintre cele mai cunoscute vedete din România. Aceasta a reușit să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală, însă din nefericire, se luptă cu o boală pe care cu greu o ține sub control.

Boala rară de care suferă Andreea Mantea: ce simptome are și cum se manifestă

Andreea Mantea a făcut o serie de dezvăluiri fără precedent. Aceasta a vorbit despre boala cu care a fost diagnosticată, dar și despre tratamentul pe care medicii i l-au dat, astfel încât să țină totul sub control.

Mai exact, aceasta susține că ar avea o boală autoimună, din cauza căreia se confruntă cu fluctuații de kilograme.

Citește și: 5 boli care pot cauza fluctuaţii de greutate

Afecțiunea în sine nu poate fi tratată, ci doar ținută sub control cu ajutorul pastilelor de care vedeta va depinde pentru tot restul vieții.

„Nu ne îngrășăm dintr-o dată. Nu are nicio legătură. Într-adevăr, am o boală autoimună. Nu vreau să vorbesc despre asta, este un subiect extrem de sensibil și îmi este foarte greu. Îmi este greu să trăiesc cu toate interdicțiile pe care le am. Pe lângă asta, mai am și niște alergii. Sunt alergică la ceapă, de exemplu, și la cireșe, fructe de mare. Mă încăpățânez și tot mănânc un strop, dar am pastilele, care țîn în frâu. Iau 10 pastile pe zi. Eu nu vreau să mă gândesc că sunt bolnavă. Am o afecțiune și punct”, a ținut să precizeze Andreea.

Citește și: Cum îți dai seama că ai o boală autoimună. Semnele apar în intervalul de vârstă 15-45 de ani

Ce simptome are această afecțiune rară?

Puțini sunt cei care știu, dar intoleranțele alimentare sunt cele care provoacă balonare. Ele se datorează unei lipse de fermenți, iar acesta este și motivul pentru care foarte multe persoane se trezesc balonate.

În principiu, intoleranțele alimentare afectează tractul intestinal și au ca simptome durerile abdominale, vărsături și balonare. Ele creează un disconfort total persoanei în cauza, însă nu reprezintă neapărat un pericol major.

Spre deosebire de alte afecțiuni, intoleranțele pot fi greu de diagnosticat. Important de știut este faptul că intoleranțele alimentare apar atunci când o persoană nu poate digera unele alimente, ceea ce poate duce la simptome precum gazele intestinale, durerile abdominale sau diareea.

Citește și: Balonarea: cauze explicate de un medic nutriționist

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult