Boala rară de care suferă Julia Roberts. Este vorba de o boală ale cărei complicații afectează coagularea sanguină

Julia Roberts (56 ani) este una dintre actrițele noastre de renume și de-a lungul timpului a încântat publicul în numeroase producții. Însă, puțini din cei care o apreciază și iubesc știu că vedeta suferă de o boală rară. Maladia ce o macină pe Julia Roberts apare în cazul puținor persoane și dacă nu este ținută sub control poate distruge organismul.
  • Publicat:

Julia Roberts suferă de mai mulți ani de trombocitopenie, o afecțiune care afectează coagularea sanguină și provoacă vânătăi pe piele.

Cu toate că nu a vorbit niciodată în public despre suferința ei, presa străină a aflat că vedeta a descoperit această boală în urmă cu câțiva ani, după ce a observat că întregul ei corp era plin de vânătăi.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Julia Roberts (@juliaroberts)

Ce este trombocitopenia și cum se manifestă aceasta?

Termenul de trombocitopenie descrie situația în care o persoană are mai puține trombocite decât normal. În general, între 150.000 și 400.000 de trombocite pe microlitru de sânge este nivelul sănătos.

Când un pacient are un număr de trombocite mai mic de 150.000, acesta suferă de trombocitopenie. Cauzele pot fi multiple:

  • intoxicație cu metale grele
  • alcoolism
  • sarcina
  • cancer

Boala Juliei Roberts este o alterare a sistemului imunitar. Anticorpii, care ar trebui să ne apere de agenții externi, încep să atace trombocitele. Acestea sunt distruse și concentrația din sânge scade.

Cu mai puține trombocite, organismul nu poate coagula sângele așa cum ar trebui. Prin urmare, vânătăile pe piele devin frecvente la frecare minimă sau traumatisme ușoare.

Deși vânătăile sunt principala manifestare, acestea nu sunt singurul semn. Deoarece femeile de vârstă reproductivă sunt cele mai afectate, menstruațiile abundente sunt un alt simptom.

Trombocitopenia nu evoluează rapid, avertizează specialiștii

Maladia de care suferă Julia Roberts nu evoluează rapid. Cu măsurile de precauție adecvate, pacienții pot duce o viață normală.

Dacă maladia este diagnosticată ca fiind acută, dispare de la sine în maxim 6 luni. Iar anumiți pacienți nu necesită tratament, ci doar controale periodice.

Dacă maladia este însă cronică, așadar durează mai mult de 6 luni, necesită intervenția medicilor, astfel că nivelurile de trombocite vor fi controlate astfel încât să rămână în limite sigure.

Citește și: De ce e important să nu ratezi analizele de sânge?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult