Bogdan Mocanu dezvăluie secretele unui corp fără de cusur: „Am învățat să pun stop la diferite alimente sau la alcool…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Bogdan Mocanu a intrat în atenția publicului datorită fizicului său impresionant, dar și pentru atitudinea pozitivă de care a dat dovadă cu fiecare apariție. Despre cât de mult muncește pentru a-și menține corpul într-o formă perfectă, ne vorbește chiar Bogdan într-un interviu exclusiv.

Bogdan Mocanu, despre importanța alimentației și antrenamentului în viața de zi cu zi

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Bogdan, un stil de viață sănătos?

Bogdan Mocanu: Pentru mine, un stil de viață sănătos înseamnă echilibrul perfect între vicii, fie ele alimentare, fie nopți pierdute, alcool și etc, și alimentație sănătoasă, sport, tot ce ține de un organism sănătos. Adică dacă reușești să ai un echilibru între cele două, atunci poți spune că ai un stil de viață sănătos. De pildă, ai mâncat la o masă fast-food, obligatoriu trebuie să mergi la sală apoi pentru a menține acest echilibru despre care vorbesc.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Bogdan Mocanu: Sunt niște reguli pe care, orice s-ar întâmpla, le respect, sunt imperios necesare pentru a fi în formă. O să îți spun, nu știu, trei dintre ele.

În primul și în primul rând, oricât de târziu te-ai trezi, prima masă trebuie să fie neapărat foarte consistentă, mai ales în carbohidrați, pentru a avea energie pentru ziua care urmează. (…) O a doua regulă ține de antrenament, după două sau trei zile maxim fără efort, trebuie obligatoriu să te duci într-o sală de forță sau la un antrenament de kickbox, etc.

(…) Și încă o regulă ar mai fi în ceea ce privește consumul de apă. Eu am un crez, consider că apa este foarte, foarte importantă și încerc să beau cât mai multă apă zilnic, astfel că de fiecare dată când mă simt ‘dezumflat’, mă umflu cu apă, beau foarte multă apă, poate și undeva la 7-8-10 litri de apă pe zi!

CSID: Cum reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Bogdan Mocanu: Mie nu îmi este tocmai greu să îmbin munca cu sala, cu antrenamentele. Adică dacă mă duc la sală și am un antrenament bun, îl filmez, îl și postez, fac vizualizări, vizualizările le transform indirect în bani.

(…) Oricum, parte din munca mea ține de antrenamente, eu așa țin oamenii aproape de mine, așa simt că îi inspir mult mai ușor.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Bogdan Mocanu: Alimentația se numără printre cei mai importanți factori, dacă nu este chiar cel mai important factor pentru a-ți atinge maximul potențialului tău genetic. Degeaba te antrenezi și te odihnești, dacă nu îi dai corpului tău și macronutrienții de care are nevoie. Eu, din păcate, stau mai prost la capitolul acesta pentru că am o viață destul de haotică și mănânc unde apuc, când apuc, ce apuc.

(…) Încerc, totuși, să vizez meniurile care au mai multă proteină și mai puține grăsimi și carbohidrați. Carbohidrații mi-i pun în prima parte a zilei pentru că îmi trebuie energie să pot să duc ziua la capăt. Deci, cam acesta este principiul după care mă ghidez, mulți cabohidrati în prima parte a zilei și ușor, ușor, după-amiază trec pe proteină și puține grăsimi.

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Bogdan Mocanu: De-a lungul timpului având diabet, am învățat să îmi ascult corpul și să știu de ce are nevoie, asta m-a făcut să pot să pun stop la diferite alimente sau la alcool, să nu îi mai dau zahăr în cantități mari, etc pentru că acest lucru e cel mai important pentru cei cu diabet, să își cunoască simptomele, să știe de ce anume au nevoie.

(…) M-am împrietenit ușor, ușor și cu fructoza și m-am cam certat cu zahărul. Aceasta ar fi una din lecțiile pe care le-am învățat de când am diabet. Dar, da, în principiu știu exact de ce anume are corpul meu nevoie.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Bogdan Mocanu: Nu mi se pare că le lipsește nimic românilor, ba dimpotrivă, avem prea multe opțiuni. Când intrăm într-un restaurant sau într-un mall, de pildă, unde avem 20 de magazine, 15 dintre acestea mai mult ca sigur vând fast-food. Unu, durează mult mai puțin să îți vină comanda la fast-food și doi la mână, am observat că este mult mai accesibilă această mâncare.

Mai mult, am mai observat un lucru, din punct de vedere financiar, o alegere sănătoasă, cum ar fi o salată cu piept de pui costă undeva la 50-60 de lei, timp în care un burger costă poate 15 lei. Astfel că românii preferă alternativa asta.

(…) Deci nu, nu le lipsește nimic, poate motivația… sau disciplina, mai bine zis!

Citește și: Bogdan Mocanu, despre afecțiunea care i-a schimbat complet viața: „A fost cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @bogdan.mocanu.official

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”