Carmen Grebenișan, secretul unei siluete de vis. Ce consumă zi de zi: „Pot să vă dau o listă foarte bună cu alimente”

  • Publicat:

Carmen Grebenișan, una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România, le-a detaliat fanilor săi cum se menține într-o formă de zile mari. Aceasta a precizat că s-a documentat în materie de alimentație. Astfel, a descoperit o listă de alimente care trebuiesc consumate zilnic, pentru numeroasele beneficii pe care le au pentru organism. 

Secretele lui Carmen Grebenișan pentru a fi într-o formă de zile mari

Celebra influenceriță este într-o formă fizică de invidiat. Fosta concurentă de la Survivor a scăpat de problema retenției de apă, cu care s-a confruntat în trecut, iar acum arată fenomenal.

Carmen Grebenișan are o comunitate impresionantă de fani care îi urmăresc fiecare mișcare și îi apreciază în număr mare postările. Recent, influencerița a mărturisit pe Instagram că este foarte atentă la ceea ce consumă și și-a creat un stil de viață sănătos.

De aceea, ea a decis să îl împartă și cu fanii ei. Vedeta a detaliat că lipsa probioticelor din alimentație are un efect devastator asupra vieții. Carmen Grebenișan a ales să consume mai multă varză murată, pentru că are numeroase avantaje pentru un organism sănătos.

„Știați că varza murată îți poate salva relația, viața, job-ul, sănătatea și buna dispoziție? Mi se pare că probioticele sunt cele mai importante alimente, pe care trebuie să le consumi zilnic.

Lipsa probioticelor poate să ducă la probleme digestive, scăderea imunității, inflamație cronică, tulburări emoționale și mentale, precum și încetinirea metabolismului. Așa că, poți să te îngrași mai ușor dacă nu mănânci probiotice. Afectează tot echilibrul general al sănătății. Eu chiar nu sunt nutriționsit, dar pe asta o știu sigur că așa e.”

Celebra influenceriță mai recomandă și iaurtul, kefirul, dar și produsele fermentate din soia.

„Pot să vă dau o listă foarte bună cu alimente ce conțin probiotice. Iaurtul și kefirul sunt surse excelente de bacterii benefice pentru digestie, dar dacă nu vă plac lactatele, varza murată, kimchi, sunt pline de vitamine și de fibre, miso, tempe, produse fermentate din soia. Kombucha, iar, o băutură fermentată din ceai cu proprietăți probiotice”, a mai adăugat ea pe Instagram.

Cât de importante sunt probioticele

Probioticele sunt microorganisme benefice, în principal bacterii și uneori drojdii, care, atunci când sunt consumate în cantități adecvate, au efecte benefice asupra sănătății gazdei (în cazul nostru, asupra corpului uman). Ele sunt adesea numite și „bacterii bune” deoarece ajută la menținerea echilibrului microflorei intestinale, care este esențială pentru o sănătate optimă.

Probioticele ajută la descompunerea alimentelor, mai ales a celor greu de digerat, și la absorbția mai eficientă a nutrienților. Aproximativ 70% din sistemul nostru imunitar este localizat în intestin, iar probioticele contribuie la întărirea imunității prin echilibrarea microflorei intestinale.

Ele pot fi utile în prevenirea și reducerea simptomelor în afecțiuni digestive precum sindromul de colon iritabil, diareea (inclusiv cea cauzată de administrarea antibioticelor) și balonarea.

Sursa foto: Instagram Carmen Grebenișan

Urmărește CSID.ro pe Google News