Ce pensie primește Irinel Columbeanu, după recalculare. Fostul milionar de la Izvorani nu are mari așteptări

Irinel Columbeanu a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai bogați oameni ai României, reușind să iasă în evidență prin stilul său extravagant, dar și prin succesul răsunător în afaceri.
  • Publicat:

Cu o avere estimată la zeci de milioane de euro și proprietăți impunătoare, inclusiv renumita vilă de la Izvorani, Columbeanu părea că are tot ce își putea dori. Totuși, în ultimii ani, viața sa a suferit schimbări dramatice. Acum, în urma recalculării pensiilor, fostul magnat se confruntă cu o realitate dură și neașteptată.

Într-o declarație recentă, Irinel Columbeanu a abordat tema recalculării pensiilor, evidențiind o realitate surprinzătoare pentru fostul antreprenor. Potrivit acestuia, deși consideră că noua lege a pensiilor este una bună, din păcate nu îi va aduce o creștere semnificativă a veniturilor.

„Legea e bună. Nu am primit încă nicio decizie. Probabil și pentru că nu am mult de când iau pensie. Am sub 2000 de lei lunar”, a declarat recent Columbeanu.

Recalcularea pensiei, o lovitură sub centură pentru magnat

Un aspect crucial al noii sale realități este legat de costurile de întreținere într-un azil de bătrâni. Potrivit unui articol din ianuarie 2023 publicat în „Adevărul”, costul lunar pentru întreținerea unui bătrân într-un azil variază între 3600 și 7000 de lei. Având în vedere inflația și creșterea continuă a costurilor, Irinel Columbeanu se confruntă cu o discrepanță mare între venitul său din pensie și necesitățile sale financiare.

Calculul simplu arată că suma de 2000 de lei lunar nu acoperă nici măcar jumătate din costurile minime pentru întreținerea într-un azil.

A suferit un accident vascular

Irinel Columbeanu nu trăiește deloc cea mai frumoasă perioadă din viața lui, ba din contră. Fostul afacerist se află în azil, departe de cei dragi și nu prea mai are bani de niciunele.

Mai mult, fostul milionar a suferit în 2001 un accident vascular cerebral. Deși a reușit să-și revină parțial în urma acestui eveniment, nu a putut să-și recapete complet sănătatea. Urmările accidentului vascular cerebral au afectat profund starea de sănătate a lui Irinel. În prezent, medicii i-au impus o serie de reguli stricte, pe care trebuie să le urmeze cu rigurozitate pentru a preveni deteriorarea sănătății sale în viitor.

FOTO: Instagram @irineladriancolumbeanu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”