Gabriela Cristea a trecut prin momente dificile în anul care tocmai s-a încheiat, iar acum s-a aflat care este boala de care suferă îndrăgita prezentatoare. Din păcate ,nu este o problemă de sănătate care se poate rezolva ușor, căci aceasta revine ori de câte ori sistemul imunitar scade.
Anul trecut a fost unul încărcat pentru Gabriela Cristea și familia ei. Munca, stresul, dar și oboseala cumulată și-au pus amprenta asupra vedetei, care a ajuns la epuizare.
„Anul trecut am avut mai multe probleme de sănătate, și asta pentru că am muncit foarte mult și nu prea am avut timp să mă ocup de mine – am o infecție, se pare, în corp, care recidivează de fiecare dată când sistemul meu imunitar scade. Încerc să rezolv aceste probleme(…)”, a ținut să precizeze Gabriela Cristea.
Citește și: Boală autoimună de care suferă Andreea Mantea. Ce simptome înfiorătoare are și cum se manifestă
Așadar, prezentatoarea TV are o infecție în corp, infecție ce recidivează de fiecare dată când sistemul ei imunitar scade. Gabriela Cristea a dezvăluit că încearcă să îi vină de hac maladiei de care suferă, având o alimentație corectă și consumând cât mai multe vitamine: „Încerc să rezolv aceste probleme și, apropo de întrebarea ta legată de oboseală emoțională, asta vine odată cu faptul că timpul este dușmanul nostru cel mai mare, dar și prietenul nostru cel mai mare, un paradox, evident. Dar încerc să rezolv aceste probleme și încerc să-mi mențin imunitatea cât mai mult crescută prin alimentație și prin vitaminele pe care le iau”, a povestit Gabriela Cristea.
Sistemul imunitar reprezintă o rețea de celule din organism, specializate în apărarea organismului împotriva agenților patogeni (virusuri, bacterii, paraziți, ciuperci). Un sistem imunitar slăbit ne face susceptibili la dezvoltarea unor infecții, deoarece celulele imune nu mai reușesc să facă față agenților patogeni.
Alimentația dezechilibrată, săracă în nutrienți (proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale, antioxidanți), duce la apariția unui deficit în organism. Pentru ca toate funcțiile organismului, inclusiv funcția imunitară, să se efectueze corect, este nevoie de un aport corect de substanțe nutritive. În caz contrar, organismul devine slăbit și susceptibil la infecții.
Iarăși, stresul este un alt factor foarte important care scade imunitatea. Stresul nu este doar o stare de spirit. Acesta produce dezechilibre hormonale în organism, care duc la asimilarea deficitară a substanțelor nutritive și la inhibarea activității leucocitelor.
De asemenea, acțiunea unor factori de mediu, cum ar fi pesticidele, excesul de aditivi alimentari, poluanții, antibioticele din unele produse alimentare, soluțiile de curățenie ar putea scădea și acestea imunitatea.
Citește și: 10 lucruri care îți scad imunitatea. Dacă ești mereu bolnăvicioasă, corectează aceste obiceiuri nocive