Cum a reușit Tom Hanks să țină diabetul sub control. „Medicul meu spune că nu voi mai avea diabet de tip 2”

Legenda de la Hollywood, Tom Hanks, a vorbit deschis despre diagnosticul său de diabet de tip 2.
  • Publicat:

Într-o dezvăluire sinceră la The Late Show with David Letterman în 2013, legenda de la Hollywood, Tom Hanks, a vorbit deschis despre diagnosticul său de diabet de tip 2. De atunci, celebrul actor cunoscut pentru rolurile sale din Forrest Gump și Toy Story a preluat controlul asupra sănătății sale prin exerciții regulate, pierderea în greutate și schimbarea dietei.

Hanks a recunoscut că s-a confruntat cu niveluri ridicate ale glicemiei încă de la vârsta de 36 de ani. Amintindu-și o conversație cu medicul său în cadrul emisiunii, actorul a menționat „Știi acele valori mari ale glicemiei cu care te confrunți de la 36 de ani? Ei bine, ai absolvit. Acum ai diabet de tip 2, tinere”.

Actorul a reflectat și asupra efectelor fluctuațiilor de greutate pentru rolurile din filme, menționând cum a acumulat aproape 12 kg pentru A League of Their Own prin consum excesiv de alimente și lipsa exercițiilor fizice. Cu toate acestea, el a rămas optimist, deoarece medicul său i-a sugerat că atingerea unei greutăți țintă ar putea inversa diabetul.

„Medicul meu spune că, dacă reușesc să ating o anumită greutate, nu voi mai avea diabet de tip 2”, a declarat Hanks.

Citește și: Diabetul de tip 2 se poate vindeca fără medicamente. Iată cum!

Ce este diabetul de tip 2, boala cu care se confruntă Tom Hanks?

Diabetul de tip 2 a devenit o afecțiune alarmant de frecventă în ultimii ani, fiind caracterizat prin niveluri ridicate ale glicemiei, relatează Surrey Live. Simptomele includ sete excesivă, urinare frecventă, oboseală, pierdere inexplicabilă în greutate, mâncărimi genitale sau episoade de candidoză, vindecare întârziată a rănilor și vedere încețoșată.

Această afecțiune poate crește riscul unor probleme grave la nivelul ochilor, picioarelor, inimii și nervilor. Fiind o problemă cronică, diabetul de tip 2 poate afecta viața de zi cu zi, necesitând schimbări în dietă, administrarea de medicamente și controale medicale regulate. Cauza principală este legată de un hormon numit insulină și este adesea asociată cu factori precum excesul de greutate, lipsa activității fizice sau un istoric familial de diabet de tip 2.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult