Sorin Bontea, care e jurat în emisiunea culinară Masterchef de la Pro TV, le-a arătat fanilor de pe Facebooki cum face el macaroanele cu brânză. Rețeta este una simplă, cu puține ingrediente.
Rețeta de macaroane cu brânză a lui Sorin Bontea este specială deoarece acesta folosește un ingredient neobișnuit pentru acest tip de preparat. Este vorba despre sucul de portocală. „Cred că suntem cu toții de acord că una dintre mâncărurile preferate ale copilăriei este o porție mare de … macaroane cu brânză! Mi-e dor uneori de rețeta asta pentru că e un gust care mă poartă în timp. Ei bine, ca să scap de acest dor, vă propun să facem azi paste cu cottage cheese. Doar că acum o să le facem un pic diferit. Tot pe gustul celor mici și mari”, a transmis Sorin Bontea.
-720 g cottage cheese,
-100 g zahăr,
-50 g zahăr vanilat,
-5 ouă,
-10 g extract de vanilie,
-500 g macaroane,
-o portocală,
-coaja+ zeama.
„Primul lucru pe care îl facem, avem așa… 720 de grame de cottage cheese, zahăr, zahăr vanilat, mai păstrez că vreau pun și deasupra, 5 ouă și vanilie. Amestec ingredientele, după care am să pun și macaroanele. Trebuie să se topească și zahărul. Adăugăm macaroanele.
Am fiert macaroanele în apă cu foarte puțină sare. Acum punem coaja de portocală. Ce bine miroase! Vreau să folosesc și un pic de suc (n.r. de la portocală), nu foarte mult, că după aia nu se mai leagă, doar un pic de parfum! Am amestecat bine. Am un vas de yena, foarte frumos (n.r. adăugăm macaroanele cu brânză). Mai presar un pic de zahăr, tot cu vanilie. (…)
La cuptor, 180 de grade și să se ardă și astea un pic, care ies afară. Exact cum am zis eu, astea așa să fie puțin arse. Miroase a vanilie, a portocale… miroase a copilărie! ”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.
Foto: captură Facebook