De la glorie la dramă: Povestea cutremurătoare a gimnastei Verona Van de Leur

Verona Van de Leur, fostă gimnastă de top din Olanda, a trăit o viață marcată de succesuri sportive și de tragedii personale. După un accident grav care i-a încheiat cariera la doar 22 de ani, Verona a trecut prin momente dificile, inclusiv pierderea sprijinului familial și dificultăți financiare care au dus-o pe căi neobișnuite.
  • Publicat:

După ce a cunoscut gloria în gimnastică, Verona Van de Leur a trăit o serie de evenimente tragice care i-au schimbat viața complet.

Povestea cutremurătoare a gimnastei Verona de Leur

Verona Van de Leur, o gimnastă de origine olandeză, și-a trăit viața ca pe un adevărat scenariu de film. Recunoscută la nivel internațional pentru performanțele sale sportive, Verona a cunoscut faima încă de la o vârstă fragedă. În anul 2002, a fost desemnată cea mai bună sportivă din Olanda, după ce a câștigat medalii la Campionatele Europene, Mondiale și la Cupa Mondială. Totuși, la vârsta de 22 de ani, un accident grav a forțat-o să se retragă din gimnastică, schimbându-i viața pentru totdeauna.

După accident, Verona s-a confruntat cu o serie de dificultăți personale. Într-un moment de cumpănă, a fost nevoită să părăsească casa părinților ei, care au pus accentul pe bani în detrimentul relației cu propria lor fiică. Verona a descris cum a fost nevoită să încerce încuietorile casei părintești, doar pentru a descoperi că fusese alungată:

„Pentru părinții mei, banii erau mai importanți decât propria lor fiică,” a declarat ea pentru CNN.

În urma unei lupte juridice cu tatăl său, Verona a primit 100.000 de dolari, pe care i-a cheltuit împreună cu iubitul său. Ajunsă la capătul puterilor, au fost nevoiți să locuiască în mașină și să fure din magazine pentru a supraviețui. În disperare, Verona a recurs la șantaj pentru a obține bani, ceea ce a dus la arestarea sa și la 72 de zile petrecute în închisoare.

„Știu că nu a fost corect și regret că nu am găsit altă opțiune,” a mărturisit ea.

S-a lăsat de sport

După eliberare, Verona a intrat în industria videochatului, văzând aceasta ca pe o oportunitate de a-și reconstrui viața.

„Am început ca model pentru web. Nu era contact fizic. Nu eram obișnuită să pozez nud atunci,” a explicat ea.

Cu toate acestea, viața a continuat să îi aducă provocări, inclusiv o tentativă de sinucidere. Într-un moment de disperare, Verona a mers lângă o șină de tren, dar nu a reușit să facă pasul fatal.

Acum, la 38 de ani, Verona a reușit să își regăsească echilibrul. De câțiva ani într-o relație stabilă, ea a realizat importanța de a se bucura de viață, depășind traumele trecutului.

Sursă –  https://edition.cnn.com/videos/sports/2020/03/20/verona-van-de-leur-former-gymnast-life-story-netherlands-spt-intl.cnn

Sursă foto – Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”