Dezvăluiri tulburătoare la 27 de ani de la moartea Prințesei Diana. Medic legist: „Dacă ar fi fost reținută de centură, ar fi putut supraviețui”

La 27 de ani de la tragicul accident în care Prințesa Diana a murit, o nouă lucrare a adus în prim-plan detalii esențiale despre leziunea care i-a adus sfârșitul.
  • Publicat:

Dr. Richard Shepherd, un patolog legist de renume, a publicat recent o carte în care descrie leziunea fatală a Prințesei Diana ca fiind „minusculă” și „incredibil de rară”, oferind noi perspective asupra accidentului.

„Leziunea ei specifică este atât de rară încât în întreaga mea carieră nu cred că am mai văzut alta”, afirmă Dr. Shepherd în cartea sa.

Potrivit acestuia, dacă Prințesa Diana ar fi purtat centura de siguranță în timpul accidentului, ar fi supraviețuit.

Ar fi supraviețuit dacă ar fi purtat centura de siguranță

De asemenea, medicul mai sugerează sișifaptul că, dacă Diana ar fi fost plasată pe bancheta din spate și dacă accidentul ar fi avut loc la o viteză mai mică sau ar fi fost tratată imediat de echipajul de ambulanță, deznodământul ar fi fost un altul.

„Dacă ar fi fost reținută de centură, ar fi putut supraviețui accidentului, chiar dacă ar fi fost rănită în mod semnificativ. Ar fi apărut probabil în public două zile mai târziu cu un ochi vânăt și câteva fracturi minore”, a declarat Dr. Shepherd. Potrivit acestuia, centura de siguranță ar fi schimbat unghiul și forța impactului cu scaunul din față, reducând severitatea leziunilor.

Rana a fost fatală

Un alt factor critic a fost întârzierea în transportarea Prințesei Diana la spital după accident. Deși Diana părea inițial stabilă, rana aparent minoră, o ruptură mică a unei vene pulmonare, a fost fatală. Această leziune rară a provocat sângerări interne care nu au fost imediate vizibile, ceea ce a condus la pierderea treptată a conștiinței înainte de a fi declarată moartă în spital, în ciuda unei intervenții chirurgicale de urgență.

„Moartea ei este clară din punct de vedere patologic, dar în jurul acelei mici rupturi fatale există multe aspecte care au dat naștere la teorii și speculații”, a adăugat medicul legist.

Cum a murit prințesa Diana

Accidentul care a dus la moartea Prințesei Diana și a iubitului ei, Dodi Fayed, a avut loc în 1997, când mașina lor a intrat violent într-un stâlp în tunelul Pont de l’Alma din Paris. Șoferul Henri Paul a pierdut controlul vehiculului din cauza vitezei excesive, influențat de alcool și medicamente, conform anchetei efectuate de poliția franceză în 1999.

Prințesa „Inimilor” a lăsat în urmă o durere imensă, dar și nenumărate semne de întrebare care treptat încep să fie elucidate.

FOTO: PROFIMEDIA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”