Dieta draconică a lui Joaquin Phoenix pentru rolul Joker. Sacrificiile făcute de câștigătorul premiului Oscar: „E suficient pentru mine”

Joaquin Phoenix a vorbit despre reluarea dietei sale controversate pentru continuarea filmului „Joker” în cadrul unei conferințe de presă la Festivalul de Film de la Veneția.
  • Publicat:
Dieta draconică a lui Joaquin Phoenix pentru rolul Joker. Sacrificiile făcute de câștigătorul premiului Oscar: „E suficient pentru mine”
Dieta draconică a lui Joaquin Phoenix pentru rolul Joker. Ce sacrificii a făcut câștigătorul premiului Oscar. „E suficient pentru mine”

Joaquin Phoenix a vorbit despre reluarea dietei sale controversate pentru continuarea filmului „Joker” în cadrul unei conferințe de presă la Festivalul de Film de la Veneția, spunând că a fost „puțin mai dificil” din cauza scenelor de dans din „Folie à Deux”.

Dieta lui Joaquin Phoenix pentru rolul Joker

Phoenix a făcut furori în presă în 2020 când a dezvăluit că a slăbit 23 de kilograme pregătindu-se pentru rolul lui Arthur Fleck în primul film. În timpul turneului de promovare al peliculei „Joker”, actorul a spus că a mâncat în principal salată verde și legume la abur pentru a obține aspectul personajului negativ.

„Nu o să vorbesc despre detaliile dietei, pentru că nu cred că cineva vrea să audă asta. Dar de data aceasta, a fost puțin mai complicat doar pentru că am avut atât de multe repetiții de dans, ceea ce nu am avut data trecută,” a spus Phoenix. „Deci a fost puțin mai dificil, dar este sigur. Dar ai dreptate, am 49 de ani acum, probabil că nu ar trebui să mai fac asta din nou. E suficient pentru mine.”

Apoi a adus-o în discuție pe co-starul său, Lady Gaga, spunând: „Și Stefani a slăbit mult. Îmi amintesc când te-am întâlnit prima dată la repetiții, apoi ai plecat și când te-ai întors, slăbiseși mult. A fost foarte impresionant.”

Dar Gaga a păstrat tăcerea pe acest subiect. „Cred că ne-am transformat în personajele noastre pe parcursul timpului și am continuat să perfecționăm fiecare detaliu,” a spus ea.

Câte kilograme a slăbit actorul pentru filmul Joker

Când a fost întrebat câte kilograme a pierdut de această dată, Phoenix a spus că nu-și amintește exact, apoi și-a exprimat regretul pentru că a vorbit vreodată despre transformarea sa fizică.

„Știu că am fost responsabil ultima dată pentru că am vorbit despre asta, dar e dificil, pentru că devine o obsesie, deoarece lucrezi tot timpul pentru a ajunge la o anumită greutate,” a spus Phoenix. „Așa că ajungi să vorbești despre asta și apoi sună ca un actor care nu se mai oprește din povestit cât de mult a slăbit. Până la sfârșitul acelei perioade, eram atât de sătul de mine și supărat că am făcut un subiect atât de mare din asta, pentru că doar faci ce trebuie să faci. Așa că de data asta am zis: „Nu o să mai fac asta””.

Apoi a șoptit la microfon: „Au fost 21 de kilograme,” înainte de a clarifica: „Nu, glumesc. Nu știu.”

„Folie à Deux”, partea a doua a filmului Joker

„Folie à Deux” este continuarea filmului din 2019 regizat de Phillips, „Joker”, care a avut premiera tot la Veneția și a câștigat prestigiosul Leu de Aur al festivalului. Filmul a devenit al șaselea cel mai mare succes de box-office al anului și a câștigat două Premii Oscar: pentru cel mai bun actor, grație performanței lui Phoenix, și pentru cea mai bună coloană sonoră, compusă de Hildur Guðnadóttir.

Acțiunea filmului „Folie à Deux” are loc la doi ani după evenimentele din „Joker” și adaugă un nou element muzical în povestea personajului principal. Potrivit sinopsisului oficial, Arthur Fleck, interpretat de Phoenix, „acum pacient la Spitalul de Stat Arkham, se îndrăgostește de terapeutul muzical Lee (Gaga). Pe măsură ce cei doi trăiesc o nebunie muzicală prin iluziile lor comune, adepții lui Arthur încep o mișcare pentru a-l elibera.”

Sursa foto: Profimedia.

Sursă: Variety.com.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”