Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, este o prezență discretă și extrem de rafinată, dar și o gospodină iscusită.
Și deși a mărturisit de multe ori că adoră mâncarea frantuzească, preparatul ei preferat face parte, bineînțeles, din bucătăria românească tradițională. Este vorba de celebra ciorbă de perișoare mult adorată de români.
„A învățat să o facă de la mama ei și îi iese de senzație. E cea mai bună ciorbă pe care am mâncat-o eu vreodată, și toată lumea o apreciază.”, a mărturisit o persoană apropiată familiei Iohannis.
Însuși Klaus Iohannis spune despre soția sa că este o gospodină perfectă, care gătește senzațional tot felul de mâncăruri sofisticate.
Chiar dacă a devenit Prima Doamnă a României, aceasta nu a renunțat niciodată la carieră să din domeniul învățământului. Este, în continuare, profesoară de engleză la Sibiu, la Colegiul Gheorghe Lazăr, hotărând să le rămână aproape elevilor ei și pe parcursul următorilor ani.
„Nu vreau să renunț la cariera mea, voi încerca să mă împart între Sibiu și București. Încerc să îmi păstrez o parte din cursuri la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Să-mi îndrum clasa și în următorii ani. Încerc să fac acest efort, să fiu câteva zile la Sibiu și apoi la București. Nu, nu vreau să renunț la cariera mea”, povestea Carmen Iohannis, în trecut, într-un interviu pentru TVR.