Doctorul care l-a tratat pe Nicu Covaci face dezvăluiri cutremurătoare. Solistul suferea de cea mai agresivă formă de cancer cerebral

  • Publicat:
Doctorul care l-a tratat pe Nicu Covaci face dezvăluiri cutremurătoare. Solistul suferea de cea mai agresivă formă de cancer cerebral

Nicu Covaci a decedat vineri seara, 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani. Problemele de sănătate ale solistului de la Phoenix au apărut la începutul lunii martie, atunci când a început simtă că îi amorţeşte faţa. Atunci, medicii l-au diagnosticat cu tumoră pe creier și l-au operat rapid! Ultimele luni și le-a petrecut numai în spital. 

Nicu Covaci s-a luptat cu o tumoră pe creier

Nicu Covaci, unul dintre cei mai influenți muzicieni din istorica rock-ului românesc, s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. El fusese operat pe creier în luna martie 2024, după ce medicii i-au descoperit o tumoră. Zilele trecute, colegii din trupă anunțau că tratamentul postoperatoriu nu s-a putut finaliza din cauza complicațiilor intervenite. Din păcate, Nicu Covaci a pierdut lupta cu viața!

Boala s-a răspândit rapid

Medicul Dorel Săndesc, medicul de la Spitalul Județean din Timișoara, cel care l-a tratat pe solistul de la Phoenix, a precizat că acesta a suferit de cea mai agresivă formă de cancer cerebral. Nicu Covaci a simțit că ceva este în neregulă cu el când a început să aibă probleme de vedere și amețeli frecvente. A mers să-și facă un RMN, iar rezultatele indicau o tumoră pe creier.

„A suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral, care a fost descoperită aici. El a fost, s-a căutat și în Spania și în România și a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleș.

A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat față de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluția va fi ireversibil negativă și într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie și așa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus Săndesc, scrie Digi24.

„Și-a păstrat acea forță extraordinară, acea forță interioară chiar când și organismul său, care era și el fizic foarte puternic, a început să slăbească. Forța sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aș putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit și au și cântat”, a mai continuat medicul.

Sursa foto: facebook Nicu Covaci

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian