Doliu imens în lumea filmului românesc! Actorul Liviu Crăciun a murit

Actorul Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani.
  • Publicat:
Doliu imens în lumea filmului românesc! Actorul Liviu Crăciun a murit
Actorul Liviu Crăciun a murit la 89 de ani

Liviu Crăciun, unul dintre cei mai apreciați actori români, a decedat la vârsta de 89 de ani. Și-a dedicat aproape întreaga sa carieră Naționalului bucureștean, unde timp de peste patru decenii a jucat roluri memorabile. A lucrat cu cei mai importanți regizori de film, fiind cunoscut mai ales pentru rolul din „Liceenii”.

Actorul Liviu Crăciun a murit la 89 de ani

Marți, 24 septembrie 2024, Teatrul Național din Capitală a anunțat că Liviu Crăciun a murit! Artistul a lăsat în urmă o bogată moștenire culturală, prin rolurile interpretate în spectacole de teatru și cinematografie.

„Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă şi pe ecran, dar şi prin bunătatea şi generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neşters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!”, a transmis TNB.

A jucat în Liceenii

El a fost un actor dedicat total meseriei sale. A iubit „scândura” dar a cochetat și cu cinematografia, reușind să lucreze cu patru dintre cei mai titrați regizori români, dar și cu radioul sau televiziunea. Liviu Crăciun a jucat și în celebrul film „Liceenii„ unde a jucat rolul tatălui Danei, interpretată de Oana Sârbu.

Liviu Crăciun s-a născut în anul 1935 la Târgu Mureș, într-o perioadă interbelică marcată de un avânt cultural deosebit. A fost îndrăgostit de teatru din copilărie, în orașul natal existând încă din 1946, o instituție teatrală cu stagiune permanentă, numită Teatrul Secuiesc, devenit ulterior Teatrul Național din Târgu Mureș.

Sursa foto: Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” Bucureşti / Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”