Gandirea pozitiva – calea sigura spre succes
Nu mai exista dubii: o gandire pozitiva inseamna sanatate, pace interioara, reusite si relatii mai bune cu ceilalti. Toata lista aia uriasa de sarcini zilnice pare usor de bifat, viata nu mai pare atat de grea, esti mai fericita si mai implinita. Gandirea pozitiva este contagioasa – le poti transmite celor din jurul tau starea ta de spirit. Gandeste-te mereu la lucruri pozitive, si ceilalti te vor indragi si iti vor sari mai repede in ajutor. O spun chiar cercetatorii potrivit carora creierul uman reactioneaza extraordinar la vibratiile pe care o minte pozitiva le transmite. Pesimista cum te stim, acum te gandesti ca “bine, bine, dar eu nu stiu sa gandesc pozitiv si nu am cum sa dau uitarii toate grijile”. Ba da. Oamenii nu se nasc pesimisti sau optimisti. De gandurile negre vei scapa prin munca, adica dialoguri lungi cu tine insati, caci asta este cheia reusitei – dialogul interior. Trebuie sa-ti predai lectii despre atitudinea pozitiva fata de viata si despre increderea in rezolvarea oricaror probleme, trebuie sa ajungi sa crezi in aceste lucruri, atitudinea sa ti se schimbe, iar mintea ta numai de ele sa stie.
Optimistii traiesc mult si bine
De multa vreme, cercetatorii au cautat raspunsul la intrebarea “Exista vreo legatura intre personalitate si sanatate?” Au facut experimente peste experimente si au aflat ca optimismul si o buna dispozitie aproape permanenta merg mana in mana cu o viata lunga. Specialistii de la universitatea din Yale si cea din Miami au realizat un studiu de 23 de ani intr-un orasel din statul Ohio. Au chestionat ani la rand sute de persoane trecute de 50 de ani – au tinut cont de tot – rasa, sex, starea sanatatii, convingerile morale, gradul de singuratate. Concluzia studiului: cei care priveau procesul de imbatranire ca pe o experienta pozitiva, traiau in medie cu 7,5 ani mai mult decat cei care se gandeau cu groaza ca imbatranesc si isi faceau o gramada de griji din probleme marunte.
Vezi jumatatea plina a paharului…
1 Intotdeauna foloseste cuvinte pozitive in timpul dialogurilor cu tine insati: “pot”, “sunt in stare”, “nu este imposibil”, “voi reusi” etc.
2 Nu lua in seama gandurile negre si inlocuieste-le cu ganduri pozitive si constructive.
3 Inainte sa treci la orice plan de actiune, incearca sa vezi cu ochii mintii un final fericit. Daca te vei concentra bine in timp ce il vizualizezi si ai incredere ca poti ajunge acolo, vei fi uimita de rezultat.
4 Citeste cel putin o pagina dintr-o carte motivationala.
5 Vizioneaza filme care iti transmit o stare de bine.
6 Nu pierde ore in sir privind sau citind stiri, fa-o cu masura si incearca sa te detasezi de informatii.
7 Incearca sa fii mereu in preajma unor oameni care gandesc pozitiv.
Efectele optimismului
1 Reduce stresul
2 Rezistenta mai mare la raceala
3 Stare generala de bine
4 Reduce riscul aparitiei bolilor de inima
5 In cazul femeilor care au o sarcina cu riscuri, creste sansele ca acestea sa o duca in siguranta la termen