Elena Marin: „În general, avem tendința să ne concentrăm pe produsele pentru ten, neglijând întregul corp. Tenul și corpul ar trebui să primească aceeași atenție…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Eena Marin este cunoscută publicului larg pentru că a participat (echipa Faimoșilor) la „Survivor All Stars”, show-ul de la Pro TV care a spart audiența. Dar, asta nu e tot! Încă din copilărie, Elena a practicat gimnastică și dans sportiv, pasiuni ce au ajutat-o să devină una dinre cele mai cunoscute și mai căutate dansatoare de la noi din țară, ea bifând numeroase colaborări cu cei mai în vogă artiști români.

Astăzi, am vorbit cu Elena despre îngrijirea tenului și a pielii, despre echilibrul dintre un corp sănătos și o minte sănătoasă, dar și despre frumusețea care vine din interior. Iată mai multe!

Elena Marin, cele mai utile sfaturi de frumusețe

CSID: Elena, în ce constă rutina ta zilnică de îngrijire în această perioadă? Ai vreun truc în sensul acesta?

Elena Marin: Din rutina mea zilnică de îngrijire nu lipsesc cele 3 produse: apă micelara pentru curățirea tenului, SPF-ul ca factor de protecție solară și crema pentru hidratarea tenului.

CSID: Care este produsul de îngrijire/ make-up fără de care nu ai putea trăi?

Elena Marin: După o experiența în care am stat 7 luni în junglă, mi-am dat seama că putem să trăim fără multe lucruri la care avem acces în viața de zi cu zi. Nimic nu este imposibil. 😊 Dar cremele de față și corp sunt esențiale pentru mine, iar că produs de make-up aș alege rimelul.

CSID: Mergi mai degrabă pe produse cosmetice home-made sau le preferi pe cele din comerț?

Elena Marin: Oscilez. Din păcate timpul nu îmi permite de fiecare dată îmi prepar acasă tratamente prea complicate. Folosesc produse din comerț, dar sunt foarte atentă la alegerea lor și la ce conțin, iar când am timp îmi pregătesc acasă și câteva măști naturale pentru față, corp și păr.

CSID: Dacă ar fi să faci un top trei “cele mai utile sfaturi de beauty” pe care le-ai învățat de la oamenii cu care lucrezi în televiziune care ar fi?

Elena Marin: În toți aceșți ani, am primit foarte multe sfaturi, dar mi-am dat seama că cel mai important este să te cunoști, să știi tipul de ten pe care îl ai și să păstrezi în rutină ta doar produsele care ti se potrivesc. Există însă și sfaturi general valabile, iar cele mai importante ar fi:

*Să folosim o cremă cu factor de protecție solară, indiferent dacă folosim sau nu fond de ten și make-up.
*Serurile sunt foarte benefice tenului. Vitamina C este antioxidant, are un rol important și poate ajuta la diminuarea petelor, iar niacinamida este un tip de vitamina B3 care iluminează pielea și față, stimulează protecția de colagen și calmează inflamația.
*Să masăm fața și pielea cu mișcări circulare pe măsura ce aplicăm crema, astfel crește gradul de absorbție și eficacitatea ei.

CSID: Cum poți arăta impecabil, dar fără a cheltui o sumă enormă, din punctul tău de vedere?

Elena Marin: A arăta impecabil cred că ține mai mult de un echilibru între somn, alimentație, sport și stres. Frumusețea vine din interiorul nostru și se răspândește în exterior, nu este nevoie să cheltuim o suma enormă pentru a arată bine și a fi sănătoși.

(…) Dacă facem sport în fiecare zi, dacă ne hidratăm și ne alimentăm sănătos, dacă renunțam la zahărul în exces, dacă respectăm orele de somn și încercam, pe cât posibil, să renunțam la factorii de stress, deja suntem într-un echilibru. În general, avem tendința să ne concentrăm pe produsele pentru ten, neglijând întregul corp. Tenul și corpul ar trebui să primească aceeași atenție. Cremele hidratante sau orice altă masca pe care o putem face acasă, sunt benefice și eficiente în coroborare cu alimentația, somnul și sportul.

Citește și: Cum se simte Elena Marin după cele două intervenții chirurgicale suferite: „Am purtat orteză și cârje pe toate perioada refacerii și nu am avut voie să calc DELOC pe picior” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @elenamarindancer

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian