Eva Mendes, obiceiul pe care-l are când spală vasele, să nu se plictisească. „Simt de parcă am învățat ceva!”

Eva Mendes cunoaște prea bine ce înseamnă să jonglezi cu multe responsabilități. În zilele (sau săptămânile) extra-ocupate, găsirea timpului și energiei pentru a face curățenie poate părea imposibilă.
  • Publicat:
Eva Mendes, obiceiul pe care-l are când spală vasele, să nu se plictisească. „Simt de parcă am învățat ceva!”
Eva Mendes, obiceiul pe care-l are când spală vasele, să nu se plictisească. „Simt de parcă am învățat ceva!”

Eva Mendes nu se teme să recunoască că nu este o fanatică a curățeniei, ceea ce înseamnă că uneori bucătăria ei este „un dezastru” sau mai bine zis „cu siguranță o reflecție a stării mele interioare, de haos sau dezorganizare”, a spus actrița pentru SELF.

Eva Mendes cunoaște prea bine ce înseamnă să jonglezi cu multe responsabilități. În zilele (sau săptămânile) extra-ocupate, găsirea timpului și energiei pentru a face curățenie poate părea imposibilă. Dar ea încearcă totuși să facă un efort, chiar dacă spațiul ei nu arată impecabil 24/7.

„Întotdeauna am simțit că bucătăria, și în special starea ei, era simbolică pentru starea mea interioară”, a spus Mendes. „Așa că păstrarea lucrurilor curate și oarecum organizate este modul în care mă simt cel mai bine.”

Cum își găsește motivația? Ce treburi împarte cu Ryan? Și există strategii care o ajută să se mențină pe linia de plutire ca mamă ocupată? Actrița a vorbit despre rutina ei de curățenie și auto-îngrijire pentru publicația SELF.

Cum a învățat Eva Mendes să vadă curățenia în bucătărie ca pe „un lucru pozitiv de care să se bucure”

„Sunt cubaneză. Sunt de primă generație și mama mea, surorile mele, mătușile mele sunt toate foarte conectate la casă, în special la bucătărie și spălatul vaselor. Așa că am crescut văzând spălatul vaselor, în special, ca pe un lucru pozitiv de care să mă bucur.

Poți face o experiență din asta: Dă drumul la muzică latino și apoi cureți. Am crescut cu mirosul de Pine Sol și Fabuloso, fiecare familie latino-americană îl are. Este un solvent de curățare care are un miros specific. Dar oricum, curățenia a fost o mare parte din educația mea.”

Ritualul care face spălatul vaselor…distractiv?

„Sunt oarecum insomniacă. Așa că, indiferent cât de obosită sunt, odată ce copiii sunt puși la culcare, este ca și cum ar fi timpul meu. Spăl vasele atunci și ascult un podcast dacă nu ascult muzică. Dar muzica este cea mai bună pentru a mă motiva, în special muzica cubaneză. Poate fi literalmente orice, ceva nostalgic sau ceva nou.

Acum, dacă spăl vasele noaptea, ascult un podcast. Îmi place The Mel Robbins Podcast. Este atât de inspirantă. Până termin de curățat bucătăria, mă simt de parcă am învățat ceva! Și dacă le fac în timpul zilei, pot asculta orice, de la Celia Cruz la Doja Cat. Evident, Doja Cat doar când copiii sunt la școală.

Dar urăsc să scot gunoiul. Nu-mi place. O fac când trebuie, dar asta este singura treabă pe care nu-mi place să o fac. Știu că sună foarte specific și nu vreau să cad în acel stereotip, dar miroase! Sunt super sensibilă la miros. Nu am discutat asta cu terapeutul meu încă, dar sunt sigură că nu este ceva prea profund.”

Cum împart ea și soțul ei (da, Ryan Gosling) treburile casnice

„Întotdeauna cred că persoana care este mai puțin ocupată în acel moment, fie că este cu munca sau cu copiii, ar trebui să preia responsabilitățile casnice. Și este ceva ce se poate întâmpla natural sau trebuie să ne amintim unul altuia.

Din fericire, Ryan adoră să spele vasele. Cred că l-am făcut să iubească mai mult, dar nu-l deranjează. Așa că asta este grozav. Copiii spală și ei vasele, așa că ajută. Este vorba despre cine are timp în acel moment. Ne ajutăm reciproc.”

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”