Ce faci când ai conturi uriaşe, succes în carieră, mii de fani şi îţi doreşti să devii nemuritor? Te gândeşti că trebuie să ai culturi proprii care îţi oferă toate vegetalele, evident bio. Dar dacă nu ţi le prepari corect? Atunci îţi angajezi o armată de bucătari certificaţi cu şcoli de nutriţie. V-am convins?
Să luăm exemplul lui Tom Cruise care, cu siguranţă, îşi doreşte să atingă centenarul. Şi face toate eforturile în acest sens. Are o grădină de legume bio care se întinde pe 10 hectare, o livadă de aceleaşi dimensiuni, are câteva hectare cumpărate la Ecuator în care îşi cultivă cafea şi cacao, dar şi parcele cumpărate în China de unde i se aduc fructe goji, evident bio. Controlează perfect aceste ferme astfel încât să nu i se pună în plante insecticide, fungicide sau orice altă substanţă chimică.
Legumele îi sunt livrate zilnic, la bucătarul personal. Şi ghiciţi ce face acesta? Bucătarul are studii de nutriţie, dar şi de gastronomie, iar meniurile pe care i le prepară respectă toate regulile nutriţiei corecte. Cafeaua ecologică îi este livrată în ambalaje vidate, astfel încât să nu fie nevoie de nici un aditiv.
Bucătarul personal este cel care verifică în laborator, o dată pe lună, calitatea tuturor plantelor care ajung pe masa superstarului. O singură ceaşcă de cafea ajunge să coste 50 de dolari. Iar întreţinerea fermei îl costă lunar 30.000 de dolari.
Fermă bio are şi legendara Oprah Winfrey, în care totul este perfect controlat, iar plantele se toaletează exclusiv manual. Vă imaginaţi cum ar fi să scoţi toate buruienile, cu mâna, din 2-3 hectare de pământ? Serviciul costă 10.000 de dolari lunar. O altă găselniţă a reginei talk-show-urilor o reprezintă peştii vidaţi imediat după prindere.
Oprah preferă somonul sălbatic, aşa că exemplarele sunt capturate din ocean, apoi vidate instantaneu, când sunt încă vii şi trimise spre casă cu un avion. Oprah nu ia în calcul câtă poluare înseamnă menţinerea unui avion în mijlocul oceanului. Cu toate costurile, un singur peşte ajunge să coste 300 de dolari.
Şi Blake Lively este convinsă că viaţa lungă se obţine dacă din tinereţe îţi iei toate măsurile de precauţie. Ea are propria fermă cu văcuţe, oi, capre, găini care îi furnizează produse animale de cea mai bună calitate. Şi-a propus să mănânce câte o porţie de carne o dată pe săptămână, iar ceea ce ajunge pe farfuria ei este carnea unui animal sacrificat de cel mult 5 ore.
Consumă un preparat pe bază de carne şi tot ce rămâne este furnizat îngrjitorilor fermei. O porţie de friptură? 1.000 de dolari, costuri totale.
Beyoncé în schimb are o obsesie cu ouăle. Nu numai că provin de la ferma personală unde păsările sunt crescute doar cu verdeaţă şi cereale bio. Dar toate ouăle care ajung la ea pe masă şi, implicit la fiica ei, trebuie să fie culese în ziua respectivă şi, mai mult, să nu fi trecut peste 8 ore de când a ouat găina. Îi place să mănânce ouăle alături de salate din muguri proaspeţi de pin, care îi sunt recoltaţi din păduri virgine. Beyoncé consumă exclusiv produse bio, verificate în laborator, în aceeaşi zi după recoltare.
Ea este deţinătoarea inclusiv a unei ferme de peşte. Creşte doar specii care se hrănesc cu plante, aşadar nu există furaje industriale. Şi ea are bucătar personal cu şcoală de nutriţie. Persoana cu pricina respectă toate regulile nutriţiei corecte. Acesta coace carnea pe pietre, niciodată în tigaie sau în cuptor, iar vegetalele sunt preparate la aburi care ies nu dintr-un aparat de gătit.
Bucătarul personal are un sistem ingenios prin care conectează un vas de sticlă la o sursă de căldură. Acesta e umplut cu pietre de râu (probabil ecologice) care se încălzesc şi scot aburi pentru legumele puse apoi pe un pat de bambus bio. Cert este că, o masă la ei în familie depăşeşte 2.000 de dolari, toate costurile.
Şi Emma Burton are obsesia alimentelor controlate. Fiecare meniu bio pe care îl consumă este preparat de ea după reguli clare, propice pentru vegetarieni. Legumele nu trebuie să fie mai vechi de 5 zile, astfel încât să nu intre în procesul de deshidratare. Plantele condimentare sunt crescute în sera personală, în ghivece umplute doar cu pământ din pădure.
Meniurile ei sunt alcătuite din cereale integrale provenite de la ferme certificate, legume ecologice, condimente şi uleiuri din Italia provenite de la măslini sălbatici, dar şi de la viţă de vie sălbătică. Un singur litru depăseşte preţul de 300 de euro.
Michele Obama nu doar că are grijă ca familiei să nu-i lipsească produsele ecologice, dar grădinăreşte în spatele Casei Albe, scrie cărţi despre cum să te hrăneşti curat. În plus, are un program naţional care îndeamnă americanii să îşi planteze singuri, în ghivece dacă stau la bloc, legume şi astfel să aibă acces măcar la vegetale cu o calitate controlată. În felul acesta, speră prima doamnă a Americii, se poate combate epidemia de obezitate din SUA.