Iuliana Tudor, lupta cu o boală cruntă. Cum a aflat actrița că este bolnavă? Recent și-a pierdut cea mai dragă ființă

Iuliana Tudor, una dintre cele mai apreciate figuri ale televiziunii românești, a dezvăluit recent în cadrul podcastului „Avangardă” un capitol dureros din viața sa.
  • Publicat:

Iuliana Tudor, una dintre cele mai apreciate prezentatoare de televiziune din România, a dezvăluit în cadrul podcastului „Avangardă”, moderat de Ionuț Vulpescu, un capitol dureros din viața sa, care i-a schimbat complet direcția.

Cu eleganța și sinceritatea care au caracterizat-o întotdeauna, vedeta TVR a vorbit despre diagnosticul de boală autoimună primit în urmă cu douăzeci de ani și despre impactul major pe care acesta l-a avut asupra vieții sale profesionale și personale.

Iuliana Tudor, diagnostic cutremurător

În anul 2004, viața Iulianei Tudor a fost răvășită de o veste ce avea să-i schimbe cursul. Diagnosticul de boală autoimună a venit ca un șoc, aducând cu sine o perioadă de incertitudini și suferință.

„Da, am o boală autoimună. Pe care o am și astăzi. Strict medical vorbind, sunt exact în stadiul în care eram înainte de 2004. Dar vedeți ce a făcut experiența în sine la nivel sufletesc și spiritual? S-au schimbat niște lucruri”, a mărturisit Iuliana Tudor în cadrul podcastului.

Această maladie, care încă o însoțește și astăzi, a forțat-o să-și reevalueze prioritățile și să-și regândească întreaga existență. A fost un moment în care, după cum a explicat ea însăși, s-a văzut obligată să încetinească ritmul și să învețe lecții importante despre sine, despre limitele umane și despre fragilitatea vieții.

Epuizare fizică și mentală

Cu o carieră strălucitoare la TVR, Iuliana Tudor s-a dedicat întru totul meseriei sale. Dar, așa cum ea însăși recunoaște, această dedicare a venit cu un preț.

„Am exagerat enorm cu munca. Este o meserie care cere tot. A trebuit să mă opresc din tot, nu mai puteam să fac absolut nimic”, a povestit ea, rememorând perioada în care simptomele au început să se manifeste. Burnout-ul, o consecință a stresului cronic acumulat de-a lungul anilor, a fost primul semnal de alarmă care a trimis-o la medic.

Această epuizare extremă a adus-o într-un punct critic, în care a fost nevoită să se retragă complet din activitate pentru o perioadă, concentrându-se exclusiv pe recuperare.

„Am stat la pat luni de zile, cu un tratament foarte dur”, a mărturisit Iuliana Tudor, adăugând că această experiență a fost una de profundă introspecție și regândire a modului în care își trăia viața.

Experiența unei boli cronice a forțat-o pe Iuliana Tudor să învețe să se prioritizeze pe sine, să își redefinească echilibrul dintre viața personală și cea profesională.

„Aceea a fost o lecție pentru mine. Am înțeles că oricât de puternică este o pasiune pentru tine, trebuie să fii și tu în ecuația aceea, ca și grijă”, a explicat vedeta. Această conștientizare a fost esențială în procesul de vindecare emoțională și spirituală, dacă nu neapărat fizică.

Această perioadă de convalescență a fost urmată de o revenire treptată, dar sigură, la viața profesională, cu o nouă perspectivă asupra lucrurilor. Iuliana Tudor a devenit o voce puternică pentru echilibrul între muncă și viață personală, aducând în fața publicului nu doar talentul său incontestabil, ci și o autenticitate rar întâlnită, întemeiată pe experiențele personale.

Iuliana Tudor și-a pierdut mama

Pe lângă provocările medicale, anul 2023 i-a adus Iulianei Tudor și o durere imensă pe plan personal. Pe 8 noiembrie, mama sa s-a stins din viață, la vârsta de 69 de ani, în urma unui stop cardiac. Cu doar o săptămână înainte, mama ei fusese alături de ea la lansarea cărții „Fericirea nu costă nimic”. Iuliana Tudor a împărtășit cu durere și emoție momentele finale petrecute alături de cea care i-a dat viață: „Era în viață, inima îi bătea pe aparate pentru că era în stare de inconștiență deja. Dar, după ce m-a auzit, inima ei s-a oprit. Și probabil, așa gândesc eu, m-a așteptat”.

Această pierdere i-a zguduit profund existența, fiind o despărțire dureroasă și neașteptată, într-un context în care legătura dintre ele părea mai puternică ca niciodată.

Sursă foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian