Există întotdeauna cineva la birou care aduce cele mai bune preparate de prânz. Fie că le-au cumpărat de la vreun restaurant fancy din apropiere, fie că sunt preparate proprii, indiferent cum a apărut, arată grozav și îți dorești și tu același lucru. Așa m-am simțit când am văzut-o pe Jennifer Garner pregătindu-și prânzul preferat în cel mai recent episod #PretendCookingShow pe Instagram.
Bolul ei cu ton și orez brun nu este doar spectaculos, din punct de vedere vizual, ci este și o sursă de nutriție! Îndeplinește toate criteriile pentru un prânz care îți lasă gura apă: este colorat, savuros și bogat nutritiv, datorită ingredientelor hrănitoare precum orezul brun, tonul, avocado și varza kale. De asemenea, arată exact ca toate bolurile la care visez să le savurez la locul de muncă.
Abordarea lui Jennifer Garner în bucătărie este relaxată și distractivă și face ca pregătirea unui prânz de nivel superior să pară ușor de realizat. Această rețetă, de exemplu, începe cu o bază de orez brun. În timp ce ea folosește un aparat pentru a prepara orezul, iar acest pas poate fi ușor realizat în avans folosind aragazul sau un alt aparat de gătit orez.
View this post on Instagram
Punctul culminant al felului de mâncare, însă, este tonul. Garner amestecă ulei de măsline cu coajă de lămâie, cimbru, usturoi și fulgi de ardei roșu pentru a face o marinadă, rezervând o parte din ea pentru a o folosi ca dressing. După ce l-a marinat timp de o oră, prăjește rapid pe fiecare parte peștele înainte de a-l adăuga într-un bol plin cu orez, kale feliat și avocado. În cele din urmă, îl finalizează cu un pic de sare și piper și dressingul pregătit.
Acest bol cu orez se realizează foarte rapid și este plin de nutrienți. În videoclip, Garner spune că zilele ei de muncă sunt aglomerate, așa că încearcă întotdeauna să-și facă un „prânz delicios.” Iar prânzurile ei preferate încep cu orez brun. Orezul brun este o bază hrănitoare, încărcată cu vitamine B, carbohidrați complecși și fibre. Tonul, sursa principală de proteine din această rețetă, conține 24 de grame de proteine per porție și este bogat în acizi grași omega-3, un nutrient important și benefic oentru sănătatea ochilor și a inimii. Iar varza tale și avocado-ul oferă fibre suplimentare, precum și o varietate de vitamine și minerale.
Foto: shutterstock