John Ashton, actorul din „Beverly Hills Cop”, a murit la 76 de ani

John Ashton, actorul veteran care l-a interpretat în mod memorabil pe detectivul de poliție John Taggart în filmele „Beverly Hills Cop”, a murit la vârsta de 76 de ani.
  • Publicat:

John Ashton a murit  în Fort Collins, Colorado, a anunțat familia să într-o declarație publicată duminică de managerul lui Ashton, Alan Somers. Diagnosticul stabilit: cancer.

„John lasă în urmă o moștenire de dragoste, dăruire și slujire. Memoria lui va fi întotdeauna prețuită de soția, copiii, nepoții, fratele, surorile, familia extinsă și toți cei care l-au iubit.

Impactul lui John asupra lumii va și și el amintit și sărbătorit pentru generațiile viitoare”, a declarat managerul său, potrivit The Independent.

Familia lui Ashton a cerut ca donațiile să fie făcute către centrul de îngrijiri paliative Pathways Hospice Care. Actorul s-a născut în Springfield, Massachusetts, iar cariera sa a început după ce a absolvit Școala de Teatru a Universității din California de Sud.

Cine a fost John Ashton

Într-o carieră care s-a întins pe mai mult de 50 de ani, Ashton a fost o figură obișnuită în seriale TV și filme, inclusiv „Midnight Run”, „Little Big League” și „Gone Baby Gone”.

Dar în filmele „Beverly Hills Cop”, Ashton a jucat un rol esențial într-un trio de neuitat. Deși Axel Foley al lui Eddie Murphy, un detectiv din Detroit care urmărea un caz în Los Angeles, era rolul principal, cei doi detectivi locali – Billy Rosewood (Judge Reinhold) și Taggart al lui Ashton – erau colaboratorii lui Axel, uneori reticenți, alteori dornici.

În afara carierei sale, Ashton a fost căsătorit cu Victoria Marie Runn din 1968 până când au divorțat doi ani mai târziu. În 1976, s-a căsătorit cu Bridget Baker-Ashton, iar cuplul a rămas împreună până în 2001. Actorul a avut câte un copil din fiecare căsnicie.

Sursă foto: Profimedia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”