Mihai Priescu, la un pas de orbire: „S-a întâmplat să mi se încețoșeze privirea din neant și să constat că nu mai pot vedea limpede cu ambii ochi” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Mihai Priescu, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți din zona Olteniei, a trecut prin clipe cumplite după ce a fost diagnosticat greșit cu hemoragie vitreană.

Astăzi, Mihai ne-a acordat un interviu în exlusivitate unde ne-a povestit totul despre întreg parcursul acestei probleme oculare cu care încă se confruntă.

Drama artistului de muzică populară Mihai Priescu. Vede cu ajutorul lentilei semidure

Un diagnostic greșit era cât pe ce să îți schimbe complet viața. Ne poți spune mai multe?

În urmă cu 4 ani s-a întâmplat să mi se încețoșeze privirea din neant și să constat că nu mai pot vedea limpede cu ambii ochi, fapt ce m-a determinat să ajung la medicul oftalmolog, care mi-a pus diagnosticul de hemoragie vitreană. Specialiștii mi-au interzis să mai fac sport, justificându-mi astfel cauza afecțiunii și mi-au recomandat un tratament cu etamsilat și vitamina C, pentru coagularea sângelui.

(…) După două săptămâni de tratament am cerut și o altă părere, astfel că am ajuns la dna Dr. Irina Mercuț din Craiova, care mi-a transmis că am fost diagnosticat greșit. Și că, de fapt, afecțiunea cu care eu mă confrunt se numește keratoconus, afecțiune confirmată ulterior și de alți medici.

(…) Mi s-a recomandat crosslinking, o procedură care folosește lumina ultra-violetă, dar și picături pentru întărirea fibrelor de colagen și cornee.

Desigur, între timp am ajuns și în străinătate, unde am optat pentru atașarea unei lentile semidure. Odata la 6 luni merg să o schimb, însă aștept noi tratamente, poate mai simple și mai complexe.

(…) Am noroc că acum văd perfect cu ochiul stâng, iar cu lentila semidură văd în proporție de 80% și cu cel drept.

Cum se declanșează, de fapt, această afecțiune?

Keratoconul apare atunci când corneea se subțiază și se deformează, luând o formă conică.

Care au fost printre primele simptome cu care te-ai confruntat?

Sensibilitatea la lumina puternică. Fără ochelari, ar fi crunt să stau în soare.

Înțeleg că a trebuit să renunți și la sport pentru o perioadă din cauza keratoconusului. Ce a însemnat asta pentru tine?

Am renunțat și la sport, da, atunci când mi-au recomandat cei ce mi-au greșit diagnosticul. Nu mi-a fost ușor încât sportul pentru mine este un mod de viață. Și astăzi fac sport, și-o să o fac până la adânci bătrâneți!

Ce tratament urmezi în prezent pentru a stopa evoluția bolii?

Tratamentul pe care îl urmez pentru a stopa evoluția bolii este acel crosslinking de care vă spuneam mai sus. Datorită procedurii, boala a stopat, iar vederea mi s-a îmbunătățit. În mod clar și lentila semidură mă ajută foarte mult. Și cum am mai spus-o și o să o repet, aștept noi metode de tratament, mai eficiente și cu rezultate mai rapide.

Citește și: Adda, mai puternică decat boala Lyme: „Totul a început brusc și furtunos” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult