Mihai Trăistariu: „Stilul de viață se schimbă și din mers…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Mihai Trăistariu nu mai are nevoie de nicio introducere. Artistul are 47 de ani, însă reușește cumva și nu își arate vârsta, probabil și datorită energiei debordante pe care o are.

Cum se menține în formă, dar și ce ne poate spune despre importanța unui stil de viață sănătos, am cuprins împreună cu Mihai într-un interviu exclusiv CSID.

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Mihai, un stil de viață sănătos?

Mihai Trăistariu: M-am învățat de la o vreme să dorm mult, mult însemnând atât cât trebuie, respectiv 9 ore. Chiar 10 uneori ca să mă recuperez când sunt foarte obosit.

De mâncat, încerc să mănânc legume și fructe zi de zi, am fost și vegetarian de câte ori am putut, nu îmi reușește permanent, recunosc. Uneori mănânc și carne, odată sau de două ori pe săptămână, dar asta ca să nu trebuiască să iau pastile, vitaminele B care nu se găsesc decât în carne.

(…) Apoi, încerc să fiu cât mai pozitiv, citesc cât mai multe lucruri bune, evit știrile negative, îndeosebi cele de la televizor. Astfel, un stil de viață sănătos, pentru mine, înseamnă încărcare pozitivă, plimbări, vacanțe, prieteni, socializare, odihnă, mâncat sănătos, condiție fizică…

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Mihai Trăistariu: În trecut, da, obișnuiam să îmi fac reguli pe hârtie, acum încerc să citesc, mă documentez, mă uit și pe tot felul de reportaje și cum găsesc ceva, de pildă, pe nutriție, intru și dau click. Spre exemplu, aseară mi-a apărut ceva cu laptele, cum că ar hidrata mai bine ca apa… Eu am băgat la cap.

(..) Dacă aud că nucile fac bine la creier, fug în piață și îmi iau nuci. Deci, nu funcționez după reguli trasate, dar încerc să mă obișnuiesc să mănânc ce trebuie, să dorm mai mult, să mă echilibrez, să spun așa, pe toate planurile.

CSID: Cu reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Mihai Trăistariu: Trebuie să îți spun că vara nu reușesc. Vara am turiști, eu am niște apartamente la malul marii și, cel puțin în prima parte a zilei, stau numai cu ei pe telefoane. De la 14 până la 16, 17 dorm puțin și apoi seara merg în stațiuni unde cânt 4-5 spectacole prin rotație. Și atunci o zi de vară la mine e destul de plină, încărcată și mă simt epuizat. Nu mai am timp de sală și nici chef. Astfel că eu vara întotdeauna opresc antrenamentele, din toamna urmând să revin. Tot toamna îmi fac și un tratament facial și un masaj, acesta este ritualul meu.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul

Mihai Trăistariu: Da, când fac antrenamente, încerc să am și o dietă, să fie totul făcut cu cap. Poate și slăbesc astfel, poate se conturează și mușchii altfel, și etc. Eh, și în momentele acelea, încerc să scot pâinea, zahărul… atunci chiar mă controlez mai ușor.

(…) Dieta mea, așa cum am spus și la început, se compune din fructe și legume cât cuprinde… și puțină carne la 4-5 zile. Am încercat săptămâna trecută și un post cu apă, trei zile l-am ținut, 72 de ore, căci am tot citit despre el și am înțeles că este foarte benefic. Și m-am simțit extraordinar!

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Mihai Trăistariu: De regulă, îi dictez corpului ce tre să facă, în sensul în care îl forțez să mănânce sănătos. Corpul meu poate ar cere altceva, spre exemplu mie-mi place tochitura moldovenească… dacă ar fi după mine, aș mânca numai sarmale, tochitură și brânză cu mămăligă și smântână (n.r. râde), dar! încerc să controlez corpul și să îi dau eu ce îi trebuie, nu ce își dorește el. Deci, cumva nu îl ascult eu pe el, ci el mă ascultă pe mine (n.r. râde din nou).

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Mihai Trăistariu: Categoric educația! Din păcate, noi nu prea am fost ghidați de părinți pe partea asta de sănătate, de nutriție, numai grija asta n-au avut-o cu noi…

De exemplu, eu când o să am copii, o să îi învăț de mici să urmărească și o mâncare sănătoasă, să mai fugă de Cola, de acidulate, de prăjeli… adică dacă îi înveți de mici, s-ar putea să se controleze mai ușor când sunt mari. La fel, o să îi țin sub control pe partea de îngrășat, n-aș vrea să am copii grăsuți, dolofani, care să se chinuie pe la 18 ani să slăbească, să țină cure. Mai bine îi educi astfel încât să își formeze propriul stil de viață sănătos.

(…) Informație avem, deci nu suferim de asta. La un simplu click pe internet găsești tot soiul de sfaturi în materie de nutriție, de diete, sport, șamd. Ca să fii echilibrat, trebuie doar să cauți unde trebuie.

(…) Dar, nu avem educație în acest sens. Eu, spre exemplu, când am fost vegetarian, m-am luptat și cu prietenii, și cu cei de pe Facebook, Instagram chiar. Am încercat la modul absurd să îi învăț că nu e bine să mâncăm animale, că nu ne ajută cu nimic, totul e cancerigen și etc. Nu mai lupt cu morile de vânt căci fiecare are părerea sa.

Deci, concluzionând. Educația. Stilul de viață se schimbă și din mers!

Citește și: Mihai Trăistariu, totul despre reușita implantulului de păr: ” M-a întinerit…” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Facebook, Instagram @mihaitraistariu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”