Mila Kunis a recunoscut că face duș de TREI ori pe săptămână și că își spală copiii DOAR atunci când vede murdărie pe ei. Ce spun experţii despre asta

  • Publicat:

Mila Kunis și Ashton Kutcher au șocat întreg internetul atunci când au declarat, în urmă cu ceva timp, că își spălă copiii doar atunci când e nevoie.

Și oricât de absurd ar suna, experţii în igienă au precizat că frecvenţa duşurilor depinde de mai mulţi factori care ţin de activităţile zilnice, tipul de piele şi inclusiv vârsta.

Mila Kunis face duș doar de TREI ori pe săptămână

Mila Kunis şi Ashton Kutcher „au făcut valuri” după ce au povestit într-un podcast felul în care îşi menţin igiena corporală.

„Nu am avut apă caldă în copilărie. Așa că nu făceam duș prea des”, a declarat Mila Kunis.

„Acum nu-mi spăl corpul cu săpun în fiecare zi”. „Doar axilele, zonele intime și tălpile, duş fac de trei ori pe săptămână”.

Soţul său, Ashton Kutcher a intervenit şi el în discuţie şi a declarat: „Îmi spăl zilnic axilele, zonele intime și nimic altceva vreodată”.

De altfel, cei doi au precizat că nu îşi spălă nici copiii foarte des: „Dacă vezi murdărie pe ei, atunci spălă-i. Altfel nu are sens”, a spus Kutcher.

Ce spun dermatologii despre metoda Mila Kunis-Kutcher de păstrare a igienei

Unii dermatologi susțin că nu este nevoie să facem baie zi de zi, ba chiar putem să sărim din când în când peste un duş, mai ales dacă ne confruntăm cu diverse probleme de piele.

„Majoritatea oamenilor aleg să facă duş zilnic, dar asta poate duce la supra-expunere la săpun și apă fierbinte, care pot duce la dezechilibre. E mai periculos pentru persoanele cu porbleme de piele precum psoriazis și eczemă. Unele săpunuri pot fi alcaline și dau probleme. Dușul prea des poate distruge barieră naturală a pielii, care ne protejează. Pe de altă parte, dacă stăm prea mult nespălați, putem mirosi, iar celulele moarte de piele, transpirația și sebumul pot încarcă porii. Asta poate duce la acnee”, a explicat un medic dermatolog pentru publicația The Sun.

Expertul este de părere că cel mai bine este să ne spălăm odată la 2-3 zile.

Citește și: Dușurile zilnice nu au niciun beneficiu dovedit pentru sănătate, conform experților

FOTO: ProfiMedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc