Mircea Eremia, despre alergiile sezoniere cu care se confruntă: „Mă fac să mă simt incomod și neconcentrat” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Mircea Eremia, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi din țară, ne-a acordat un interviu exclusiv în care am vorbit despre alergiile sezoniere, alergii cu care se confruntă și el. Ne-a povestit cât de neplăcute sunt simptomele lor și cum reușește să le gestioneze sau să le prevină apariția.

Mircea Eremia este alergic la polen, praf și ambrozie

CSID: Mircea, de când te confrunți cu alergiile sezoniere și cum se manifestă acestea în perioada de tranziție?

Mircea Eremia: Am alergii sezoniere de câțiva ani și pot spune că este un aspect extrem de deranjant. Simptomele alergiilor, cum ar fi strănuturile frecvente și celelalte simptome asociate, mă fac să mă simt incomod și neconcentrat. Chiar și în cariera mea profesională, această situație a reprezentat uneori o provocare.

CSID: La ce ești alergic de regulă?

Mircea Eremia: Sunt alergic la polen, praf și ambrozie. Acestea sunt alergii comune și nu pot spune că mă confrunt cu afecțiuni neobișnuite. Cu toate acestea, aceste alergii pot fi destul de deranjante.

CSID: Ai ajuns și la medicul alergolog sau ai ales produsele din farmacii, fără o recomandare în prealabil?

Mircea Eremia: În urma manifestării simptomelor, am consultat mai mulți medici specializați în alergologie, care mi-au recomandat produse specifice pentru a trata alergiile mele. Acestea includ antihistaminice și picături nazale care mă ajută să respir mai ușor și să am o stare de bine. Am fost încrezător în sfaturile lor și am observat o îmbunătățire semnificativă.

CSID: Cum reușești să gestionezi alergiile și să reduci astfel simptomele?

Mircea Eremia: În general, îmi propun să evit expunerea la alergenii specifici și să urmez cu strictețe tratamentul prescris de medicul alergolog. În ceea ce privește alergia mea la ambrozie, când vine sezonul ei, iau măsuri preventive. Evit să ies în aer liber în zilele cu vânt și în timpul orelor de vârf, în special dimineața și seara, când concentrația de polen este mai ridicată. De asemenea, îmi mențin corpul hidratat adecvat pentru a reduce simptomele neplăcute ale alergiilor de piele. În esență, combin aceste strategii pentru a minimiza impactul alergiilor și a putea continua să mă descurc în viața personală și profesională.

CSID: Ce le poți transmite celor ce se confruntă cu neplăcutele alergii și nu știu cum să prevină apariția lor?

Mircea Eremia: Din perspectiva experienței mele, îndemn persoanele care se confruntă cu aceeași problemă să nu încerce să se trateze singure. Chiar dacă ar putea crede că pot rezolva problema pe cont propriu, cel mai indicat ar fi să caute ajutorul unui medic specialist. Sănătatea trebuie să fie pe primul loc, iar nicio problemă, indiferent cât de mică ar părea, nu trebuie neglijată!

Citește și: Cristina Belciu, despre acneea vulgara: „Din toată această experiență am învățat să mă pun pe primul loc și să am mai multă grijă de mine” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult