Motivul pentru care Prințul William va face teste de screening pentru cancer. La ce a fost expus în ultimii ani

Prințul William urmează să efectueze o serie de teste medicale.
  • Publicat:

Prințul William urmează să efectueze o serie de teste medicale după moartea recentă a fostului său instructor militar de zbor, sergentul zbor Zach Stubbings. Stubbings, în vârstă de 47 de ani, care l-a instruit pe prinț în timpul serviciului său la RAF Valley între 2010 și 2013, a murit în urma unei lupte cu mielomul multiplu.

Moartea acestuia a ridicat preocupări legate de riscurile pentru sănătate asociate expunerii la fumurile toxice de eșapament provenite de la elicoptere militare, inclusiv aeronava Sea King pe care William o pilota în timpul serviciului său. Baza Forțelor Aeriene Regale (RAF) unde William a fost instruit era cunoscută pentru concentrațiile mari de fumuri toxice de eșapament, inclusiv 7,5 micromoli de monoxid de carbon pe litru de aer.

De ce va face Prințul William teste de screening

Unele studii au sugerat că expunerea prelungită la astfel de emisii ar putea fi legată de mai multe tipuri de cancer, ridicând îngrijorări cu privire la sănătatea Prințului William. Prințul William va efectua testele ca măsură de prevenție.

Se pare că familia regală nu își asumă niciun risc, mai ales în contextul preocupărilor recente privind sănătatea din cadrul familiei. Atât Regele Charles al III-lea, cât și Prințesa Kate au fost supuși tratamentului pentru cancer. Kate a dezvăluit recent că este în remisie după șase luni de chimioterapie.

O sursă a palatului a povestit pentru Radar Online despre neliniștea din Palatul Buckingham.

„William va trece printr-o serie de teste pentru a se asigura că nu suferă de nicio boală legată de serviciul său militar. Să nu ne închipuim că a dezvoltat vreo formă de cancer în slujba țării sale”, a spus sursa pentru publicație. „Familia regală nu are nevoie de încă un membru al familiei regale bolnav de cancer, având în vedere că atât Charles, cât și Kate se luptă cu boala în ultimele luni”, a continuat sursa.

În mod remarcabil, foștii militari care au lucrat cu aeronave similare au fost diagnosticați cu diferite tipuri de cancer. Mulți dintre ei au fost diagnosticați cu cancere, inclusiv cancer pulmonar, de gât și testicular. Și, ciudat, șase dintre aceste cazuri au fost legate de expunerea la fumurile de eșapament ale elicopterelor și au fost deja soluționate în afacerea de instanță. Există zeci de alți membri ai echipajelor afectate și familiile lor, care încă caută despăgubiri, conform rapoartelor.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Redactor-șef
ALEXANDRA NECŞOIU, redactor-șef, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe ...
citește mai mult