Astăzi am abordat un subiect mai puțin dezbătut în spațiul public și anume indicele HOMA. Ce reprezintă el, dar și cât de des trebuie să ajungem la medic, ne spune chiar Nadir.
Nadir Tamuz: L-am descoperit întâmplător, iubita mea bătându-mă la cap să îmi fac analizele că am rezistență la insulină. Ce e drept, începusem să mă îngraș în jurul abdomenului. Acesta a fost și primul semn pe care l-am văzut practic și care m-a determinat să ajung la medic. Mi-am făcut testarea indicelui HOMA și mi-a ieșit undeva la 3,5, ceea ce era mult.
Nadir Tamuz: Primul lucru a fost să mănânc proteine la orice masă. Și să renunț la zahăr. Eu fiind un gurmand înnăscut, dădeam iama-n orice îmi făcea cu ochiul, însă acum de când s-au născut și copiii, nu prea mai mănânc zahăr mai deloc, poate doar așa ocazional, când ies în oraș. Deci, cam asta ar fi.
Nadir Tamuz: Depinde de vârstă în principiu (n.r. râde), dar cred că măcar de două ori pe an ar trebui să îți faci toate analizele (generale), să vezi exact cum stai.
Nadir Tamuz: Da, pot spune că țin cont la ce mănânc, dar recunosc că mai și scap la o săptămâna, la două săptămâni în mâncăruri nesănătoase. Dar, în principiu mănânc sănătos, mese cu proteine, salate, etc.
(…) Niciodată nu încep cu carbohidrați la masă. Și dacă mănânc un burger cu cartofi prăjiți, de pildă, întâi mănânc carnea de la burger și după aceea cartofii.
Nadir Tamuz: Testul rezistenței la insulină ar trebui făcut de două ori pe an, acesta este un caz ideal. Un rezultat optim al indicelui HOMA pentru rezistența la insulină este considerat a fi sub valoarea de 2. Așa că aveți grijă!
Citește și: Mihai Trăistariu, totul despre reușita implantulului de păr: ” M-a întinerit…” INTERVIU EXCLUSIV
FOTO: Instagram @misternadir