Plăcerea nevinovată a lui Răzvan Botezatu: „Dacă ar fi un concurs, sigur aș câștiga premiul” | Interviu exclusiv

Răzvan Botezatu este unul dintre cele mai cunoscute personaje din lumea publică. Extrem de îndrăgit, fostul prezentator se bucură de atenția celor ce îl urmăresc și îl apreciază pentru spectacolul pe care îl face, mai nou, în mediul online.
  • Publicat:

Despre ce înseamnă pentru Răzvan un stil de viață sănătos… am cuprins într-un interviu savuros marca csid.ro.

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Răzvan, un stil de viață sănătos?

Răzvan Botezatu: Un stil de viață sănătos pentru mine e ca o poveste frumoasă pe care o auzi și îți promiți că o vei trăi și tu… într-o zi, cândva, după ce termini prăjitura aia cu ciocolată. Ideal, ar trebui să însemne legume, fructe, mișcare și somn regulat, dar adevărul e că stilul meu de viață sănătos are cam multe zile libere. Încerc să mă țin de el, dar, sincer, de câte ori aud cuvântul „sănătos”, tot ce-mi vine în minte e… „Aș putea să mănânc doar o felie mică, nu?”. Stilul de viață sănătos? Aș zice că e ca un unicorn care mănâncă salată. În teorie, sună grozav, dar eu tot sfârșesc la fast-food, cu gândul că și legumele au suflet… Într-o shaorma!

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Răzvan Botezatu: Reguli? Da, am câteva, doar că sunt mai elastice decât banda aia de la pantaloni după sărbători. Prima regulă e să nu te abați de la micul dejun. Sau prânz. Sau cină. Sau gustări între mese. Pe scurt, mâncarea e sfântă. A doua regulă e să nu lași niciodată un desert neîncercat, că e păcat. Și, bineînțeles, regula supremă: după fiecare abuz culinar, să te gândești serios că de mâine începi dieta. E ca un ritual de purificare… al conștiinței!

(…) Reguli esențiale? Desigur! Le am în buzunar, dar n-am găsit buzunarul încă. De obicei, regula mea numărul unu e: „Dacă îți e foame, mănâncă!” și regula doi: „Dacă îți e foame iar, repetă regula unu!”

CSID: Cum reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Răzvan Botezatu: Îmbinarea muncii cu antrenamentul e un sport în sine! E o combinație delicată de amânare și auto-motivație, de obicei începe cu „Azi merg la sală după ce termin de lucru” și se termină cu „Eh, mai bine mă odihnesc puțin, că mâine sigur mă duc”. Să zicem că fac un antrenament intens… de a găsi scuze perfecte. Și dacă reușesc să ajung totuși la sală, mă antrenez cu convingerea că am ars suficiente calorii doar gândindu-mă la asta. Și pentru echilibru, munca o combin cu mici pauze de… gustări!

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Ca mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Răzvan Botezatu: Dieta mea e ca o călătorie culinară globală… Astăzi, Italia cu paste și pizza, mâine Franța cu croissante și brânzeturi fine și, bineînțeles, câte o oprire obligatorie în România pentru sarmale și cozonac. În teorie, știu că alimentația echilibrată e cheia, dar e ceva de genul „cum să mănânci echilibrat fără să ratezi nimic”. Încerc să includ și legume… pe lângă friptură, desigur. Adevărul e că dacă ar fi un concurs de dietă creativă, sigur aș câștiga premiul pentru „Cel mai inventiv mod de a include desertul în fiecare masă”.

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Răzvan Botezatu: Îmi ascult corpul ca pe un prieten care îmi șoptește secrete dulci și delicioase. Îmi spune când e poftă de ciocolată, când vrea o pauză de la viață și când are nevoie de… mai multă ciocolată. Da, îi dau ce cere, pentru că așa se face între prieteni. Îl ascult atât de atent, încât uneori mă convinge că o sesiune de relaxare pe canapea e exact ce îmi trebuie pentru a rămâne sănătos. Și, ca să nu rămână supărat, îi mai ofer câte o gustare… sau două… sau trei. Că doar fericirea e parte din sănătate, nu?

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Răzvan Botezatu: Românilor le lipsește, poate, un mic manual de auto-motivație care să nu includă în capitolul 1 rețete tradiționale cu 10.000 de calorii pe porție. Dar, sincer, cred că ce ne lipsește tuturor e acel mic impuls să punem papucii de sport pe noi în loc de papucii de casă. Și să avem parte de deserturi care să nu arate așa de bine. Imaginează-ți cum ar fi să trăim într-o lume unde prăjiturile ar fi toate fără gust… Poate atunci am fi mai activi, dar ce viață ar mai fi aia? Deci, în concluzie, ce ne lipsește? Poate doar un echilibru între sală și… savarină!

FOTO: Instagram @razvanbotezatu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”