Primul lucru pe care Jorge îl face dimineața, înainte de micul dejun: „Îmi taie pofta de dulce” | Interviu exclusiv

  • Publicat:

Jorge este unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți și oameni de televiziune din România. Într-un interviu recent, el ne-a vorbit despre importanța un stil de viață cât mai echilibrat. Iată ce a declarat artistul!

Jorge, despre importanța unui stil de viață cât mai echilibrat

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Jorge, un stil de viață sănătos?

Jorge: Înseamnă să gândești pozitiv, să ai grijă la gândurile tale. Pe lângă mâncare și pe lângă stilul de viață pe care îl ai, cred că totul pleacă de la gânduri. Dacă apare un gând negativ, trebuie să îl lași deoparte și să îl înlocuiești rapid cu un gând pozitiv. După care să te alimentezi corect și să faci mișcare. În ordinea aceasta.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Jorge: Prima regulă este micul dejun. Personal, primul lucru pe care îl fac dimineață, iau o linguriță de miere de mană, asta îmi taie pofta de dulce pe tot parcursul zilei. Și după cca 15-20 minute, iau micul dejun.

(…) O altă regulă de la care nu mă abat este că, după ora șapte seara nu mai mănânc, indiferent că am eveniment seara sau, poate, mă culc la 1-2 noaptea. Dacă se întâmplă, totuși, să nu mai rezist, mănânc o banană de pildă, înainte de culcare.

CSID: Cum reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Jorge: Asta este într-adevăr o provocare și pentru mine. Important este să îți alegi o oră care te avantajează. Pentru mine pentru că îmi fac treaba dimineață și apoi după-amiază, iarăși, sunt foarte prins, îmi aleg o oră la prânz, astfel încât în timpul săptămânii să ajung măcar de 3 ori/săptămână la sală.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Jorge: Evident! Alimentația e mai importantă decât mișcarea. Nu trebuie neapărat să tragi la sală ca nebunul, mișcarea e importantă și mersul pe jos, nu trebuie să îți rupi spatele sau să împingi cu sute de kilograme și etc.

(…) Pe mine mă interesează să am mușchi, să ard calorii, să îmi activez metabolismul cât mai des, să ies din zona de confort, să fac sprinturi, să fac exerciții care să mă activeze. Însă dieta, că despre ea vorbim, nici nu mai este dietă la mine, este un stil de viață. Nu mănânc deserturi, nu mănânc prăjeli, produse de tip fastfood, sucuri acidulate, șamd.

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Jorge: Firește, sunt zile în care simt nevoia să mănânc mai mult pentru că am activitate mai multă și o săptămâna mai grea și atunci da, nu mă infometez, încerc să îmi păstrez și echilibrul mental. Pentru că de multe ori, dacă ești la o dietă, cel mai mult trebuie să ai grijă la mental și la partea de echilibru.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Jorge: Nu cred că le lipsește nimic, cred că doar decizia, aceasta este cea mai importantă. În momentul în care ai luat o decizie și te ții de ea, ai și rezultate. Oricine poate spune „Vreau să slăbesc, vreau să arăt mai bine…”, dar dacă e doar atât, și nu ai luat decizia de a face și lucruri în sensul acela, totul e în van. Iar acest lucru e general valabil, nu doar în a avea un stil de viață sănătos.

FOTO: Instagram @jorgeofficial

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”