Recunoşti fetiţa din imagine? Astăzi este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România: „Mi-a plăcut de mică să cânt, dar ai mei s-au opus”

O recunoști pe fetița din imagine? Este o celebră actriță și solistă din România, care a influențat foarte multe fete în anii '80.
  • Publicat:

Ei bine, în imaginile de mai sus este nimeni alta decât Oana Sârbu. Artista a povestit recent că, deși iubea muzica, părinții ei nu au susținut-o pe această cale.

Cine recunoaște fetița din imagine?

„Bunica a fost cea care îmi croia primele mele rochițe când am apărut pe scenă, ca apoi să-i preia locul Doina Levintza care a făcut primele mele ținute pentru televiziune și pentru toate spectacolele și festivalurile la care am participat atunci.

Fiecare trecere prin viață e o experiență și te formează pe tine ca om, pe tot parcursul vieții.

Mi-a plăcut mult de tot să cânt de mică și deși ai mei s-au opus, mai cu seamă tata, până la urmă am răzbit și primele festivaluri, primele concursuri s-au desfășurat în 1985 cu „Steaua fără nume” și cu „Festivalul de la Mamaia” și apoi tot parcursul cu filmele.

Eu (…) citesc foarte mult, ascult multă muzică și în drum spre voi am ascultat o slujbă religioasă. E o muzică ce aduce bine facere sufletului.

Mie îmi place de la o vreme să mă pregătesc mai puțin cu produse culinare când sunt sărbători mari, şi îmi place mai mult să-mi hrănesc spiritul cu lucruri ce țin de dezvoltarea asta și de perioada pe care o simțim la un moment dat, mai cu seamă după ce pierdem foarte mulți oameni dragi de alături, din familie în mod deosebit”, a povestit Oana Sârbu, la Antena 3 CNN.

Cine e Oana Sârbu

Oana Sârbu este o cântăreața de muzică ușoară și actrița româncă. Ea s-a născut la dată de 13 mai 1968 în București. Este fiica lui Romulus Sârbu, unul din membrii celebrului cuplu comic-fantezist Anton și Romică de la teatrul „Constantin Tănase”.

Oana Sârbu se bucură de o carieră plină de succes în domeniul muzicii și al filmului. În 1985 cîștigă trofeul „Steaua fără nume”, iar în 1986 „Premiul Tinereții” la Festivalul „Mamaia ’86”.

Și-a început carieră de actrița cu rolul din filmul Liceenii. A creat o adevărată modă: ani la rând fetele de liceu s-au tuns precum personajul pe care l-a interpretat în acest film, Dana.

Ulterior a lansat albumele „Lumea basmelor”, „Sărbători acasă”, dar și „Te așteptăm să vii, Moș Crăciun”, proiect realizat în colaborare cu Robert Turcescu, Ștefan Bănică jr., Andrian Enache, Marcel Pavel, Luminița Anghel și Narcisa Suciu.

Oana Sârbu a susținut și diferite turnee în Statele Unite ale Americii, Germania și Israel.

Unul din momentele de răscruce ale vieții ei este anul 1997, cînd scapă cu viață dintr-un accident de mașînă.

Realizează o emisiune TV de peste trei ore la postul TVRM. Oana Sârbu și-a continuat carieră de actrița prin intermediul filmelor „Extemporal la dirigenție”, „Vulcanul stins”, „Liceenii rock’n’roll”, „Liceenii în alertă” și „Secretul Mariei”. Actualmente activează la teatrul „Constantin Tănase” și, împreună cu Cătălin Crișan, realizează emisiunea de televiziune „Domnul/Doamna de la ora 5”, la postul Romantică.

Citește și: Recunoşti fetiţa din imagine? Astăzi este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi

FOTO: Instagram @oanamadalinasarbu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian