Regizorul Bogdan Budes a murit. Ar fi suferit un infarct în somn

Doliu în lumea teatrului din România! Bogdan Budes s-a stins din viață, în urma unui infarct.
  • Publicat:
Regizorul Bogdan Budes a murit. Ar fi suferit un infarct în somn

Bogdan Budes, regizor și traducător, a decedat în urma unui infarct. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook, de fratele său, Radu Budes. Bogdan Budes avea 52 de ani. 

”Fratele meu, Bogdan, a decedat ieri în urma unui infarct. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească”, a scris Radu Budes, fratele lui, pe rețelele de socializare.

Bogdan Budes a murit

Bogdan Budes avea studii în filosofie la Universitatea din București (1991-1996) și a terminat regie de teatru la Masterskaya (Atelierul) lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, în perioada 2007-2010. În 2013, a fost selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent. A făcut și asistență de regie pentru mai multe spectacole, printre care, în 2012, Năpasta de I.L. Caragiale, regizat de Cristi Juncu.

Traducător dramatic din 2003, Budes are traduceri din limbile rusă (Evgheni Grișkoveț, Ivan Vîrîpaev, Mihail Bulgakov), engleză (S. Beckett, David Mamet, Enda Walsh, Edward Albee, Martin McDonagh, Neil LaBute, Rajiv Joseph), franceză (Jean Claude Carrière).

Ce simți când faci infarct dacă ești bărbat?

Durere în piept 

Acesta este cel mai comun simptom al unui infarct atât la bărbați, cât și la femei. De obicei, începe lent cu durere sau disconfort ușor. Debutul brusc al simptomelor severe este uneori numit „atac de cord hollywoodian”, din cauza modului în care sunt prezentate atacurile de cord în filme și la televizor. Un atac de cord se poate întâmpla astfel, dar nu este foarte des întâlnit.

Disconfort sau presiune în piept 

Durerea poate fi severă, dar nu este obligatoriu. Poate fi o senzație de „plinătate”, strângere sau presiune. Poate fi chiar confundată cu arsuri la stomac. Disconfortul apare adesea în partea stângă sau în centrul pieptului. Senzația poate dura mai mult de câteva minute sau poate veni și pleca.

Durere în alte părți ale corpului 

Durerea poate apărea în alte zone ale corpului, deoarece acestea nu primesc suficient sânge. De obicei, poate fi vorba deasupra taliei, inclusiv în partea superioară a stomacului, umerii, un braț (probabil cel stâng) sau ambele, spatele, gâtul sau maxilarul, chiar și dinții.

Sursa foto: Facebook Bogdan Budes

Urmărește CSID.ro pe Google News