Rețeta de tort de ciocolată recomandată de Elwira Petre. Desertul perfect pentru sărbători

Elwira Petre, soția lui Mihai Petre, a împărtășit cu fanii săi rețeta unui tort de ciocolată irezistibil, ideal pentru masa de sărbători. Simplu de preparat și plin de savoare, acest desert promite să fie atracția principală la orice ocazie festivă.
  • Publicat:

Elwira Petre, soția cunoscutului dansator Mihai Petre, a dezvăluit recent pe rețelele sociale rețeta unui tort cu ciocolată pe care îl consideră ideal pentru orice ocazie specială, mai ales pentru masa de Crăciun. La 42 de ani, celebra coregrafă continuă să fie extrem de activă online, unde își încântă urmăritorii cu idei creative și trucuri culinare utile.

Pasionată de gătit, Elwira Petre a descris pas cu pas cum să pregătești acest desert spectaculos, perfect pentru a aduce un plus de savoare mesei festive. Fanii săi au lăudat inițiativa și au apreciat faptul că vedeta își împărtășește frecvent experiențele și rețetele preferate, mai ales în pragul sărbătorilor.

Rețeta de tort de ciocolată a vedetei promite să fie un succes garantat pentru oricine dorește să-și impresioneze invitații de sărbători.

„Mi-am propus de ceva vreme să vă spun asta și nu am apucat. Trebuie neapărat se încercați această rețetă! Tortul acesta de ciocolată a devenit preferatul meu și o să înțelegeți de ce, e suficient să îl preparați o singură dată. Se pregătește foarte repede față de alte rețete similare”, spune Elwira Petre.

Rețetă tort de ciocolată

Pentru blat aveți nevoie de:

  • 350 ml kefir
  • 450 g făină
  • 650 g zahăr
  • 155 g cacao
  • 15 g bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g sare
  • 4 ouă
  • 350 ml apă călduță
  • 115 ml ulei

„Mixam împreună toate ingrediente umede: ou, kefir, apă, ulei. Apoi adăugăm ingredientele uscate: făină, zahăr, cacao, bicarbonat, praf de copt, sare. 

Coacem la cuptor la 180 grade, aproximativ 45 min. Verificați la final cu testul scobitorii”, a explicat vedeta.

Ingrediente pentru crema de ciocolată

Pentru cremă aveți nevoie de:

„Prima dată amestecăm cu mixerul untul și brânza dulce, apoi adăugam cacao, lapte și zahăr pudră. 

Tăiem blatul răcit în două. Punem un strat de blat, apoi îl ungem cu cremă, apoi din nou blat. 

Decorăm cu cremă de ciocolată și cu fructe de pădure și lăsăm timp de 5-6 ore în frigider. O să vă doriți să îl aveți și pe masa de Crăciun, credeți-mă! Aștept impresiile voastre”, a spus de Elwira Petre.

Sursa foto: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult
Recomandări:
Rețeta de cremă de fistic făcută în casă
Rețeta de cremă de fistic făcută în casă