Rețeta pentru cornulețe cu gem. Elwira Petre arată pas cu pas cum se face desertul copilăriei

Elwira Petre dezvăluie rețeta pentru delicioasele cornulețe cu gem. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru desertul copilăriei.
  • Publicat:

Elwira Petre, soția celebrului dansator Mihai Petre, și-a surprins fanii cu o rețetă delicioasă de cornulețe cu gem, un desert clasic al copilăriei. Îndrăgita coregrafă a arătat pas cu pas cum se prepară aceste delicii fragede și aromate.

Cunoscută pentru pasiunea sa pentru gătit, Elwira Petre, soția dansatorului Mihai Petre, a împărtășit cu fanii rețeta sa preferată de cornulețe cu gem. Acest desert al copilăriei a fost atât de delicios, încât nici nu a apucat să termine de copt toate cornulețele, că deja au dispărut de pe farfurie.

„Așa poftă îmi era de cornulețele cu gem, încât nici nu am apucat să le termin de făcut, că au și dispărut”, a scris Elwira pe rețelele sociale, alături de rețeta pas cu pas a desertului său preferat.

Cum se prepară cornulețele cu gem după rețeta Elwirei Petre

Ingrediente necesare:

  • 200 g unt
  • 45 g zahăr pudră
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 250 g făină
  • Gem de coacăze sau de prune pentru umplutură (sau bucățele de măr cu scorțișoară)

Mod de preparare:

  1. Se pun toate ingredientele – untul, gălbenușul de ou, zahărul pudră, iaurtul și făina – în bolul unui robot de bucătărie și se mixează până se obține un aluat omogen.
  2. Se întinde aluatul și se decupează forme mici, triunghiulare. Se adaugă câte o linguriță de gem de coacăze, de prune sau chiar o bucățică de măr presărată cu scorțișoară pentru un plus de savoare.
  3. Se rulează fiecare triunghi formând cornulețele. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când capătă o culoare aurie.
  5. La final, se pudrează cu zahăr pentru un gust desăvârșit.

Elwira Petre a mărturisit că nici măcar nu a reușit să termine de făcut toate cornulețele, că acestea au și dispărut de pe farfurie! Delicioase și fragede, deserturile copilăriei au cucerit din nou familia Petre. Vă tentează să încercați această rețetă acasă?

Sursa foto: Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Daiana Matei - Redactor
Daiana Matei este o jurnalistă cu o experiență solidă în domeniul entertainmentului, activând din 2016 în presa românească. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și deține un masterat în Managementul Instituțiilor Mass-Media. Daiana Matei ...
citește mai mult