Roxana Ciuhulescu: „Eu nu am avut niciodată reguli, eu așa am fost crescută, așa am fost educată” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Roxana Ciuhulescu este femeia cu cele mai lungi picioare din România. Vedeta are o înălțime de 1,90 dintre care numai 1,20 măsoară doar picioarele. Are încă o siluetă de invidiat și nu își arată deloc vârstă!

Despre cât de mult muncește pentru a-și menține corpul într-o formă perfectă, ne vorbește chiar Roxana într-un interviu exclusiv.

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Roxana, un stil de viață sănătos?

Roxana Ciuhulescu: Un stil de viață sănătos cred că pornește, în primul rând, de la un psihic sănătos, trebuie să fii o persoană echilibrată. Apoi, poți adopta și celelalte metode de a fi sănătos, de la alimentație, sport, hidratare și până la odihnă. Cum spune și vorba ‘Mens sana in corpore sano’.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Roxana Ciuhulescu: Reguli? Ce-s acelea reguli? (N.r. râde) Eu nu am avut niciodată reguli, eu așa am fost crescută, așa am fost educată… și nu ca să fiu mereu în formă, ci pentru sportul în sine, am făcut întotdeauna sport, așa îmi cresc și eu acum copiii inițiindu-i către sport.

Pentru mine, sportul înseamnă un stil de viață. Astfel că nu pot spune că am făcut niște sacrificii enorme pentru că aș minți. Îmi place foarte mult să fac mișcare, prin asta trăiesc, așa mă simt bine, este și forma mea de distracție.

(…) Pe de altă parte, trebuie să recunosc că am un metabolism foarte bun, nu mă îngraș ușor, am trecut și printr-un experiment dacă îl pot numi așa, proiectul ‘Survivor’ care mi-a adus niște transformări radicale, am fost la extreme.

În zilele de zi cu zi nu fac excese de niciun soi, nu sunt de felul meu o gurmandă, prefer să mănânc puțin și des, nu îmi încarc niciodată stomacul și nu mă culc seara cu burtă plină. Dar, să știi că nu ratez dulciurile (n.r. râde).

CSID: Cum reușești să îmbini muncă și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Roxana Ciuhulescu: Aici, da, am perioade și perioade. De exemplu, recent am avut trei săptămâni de foc, au fost ‘Jocurile Olimpice’ și, făcând parte din departamentul de comunicare al Ministerului Sportului, am muncit și până noaptea la 1-2, astfel că a fost foarte greu cu sportul în perioada asta. Mai mult decât atât, am avut și o pauză de o lună pentru că am suferit o intervenție la nivelul sânilor, am făcut un lifting mamar. În toată pauza asta, vreau să îți spun că am simțit că mă sufoc efectiv fără mișcare.

(…) Încerc cel puțin de trei ori pe săptămână să merg câte o oră, o oră jumate la sport. Și fac clase diferite, fac cycling indoor, fac zumba, fac body pump, back boxing… Cam acestea sunt antrenamentele mele.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Roxana Ciuhulescu: De puține ori să știi că am ținut cu adevărat dietă în viața mea, dar da, am avut și perioade în care m-am mai îngrășat din cauza a diferite dereglări. De exemplu, în cele două sarcini… la primul copil am pus pe mine 24 de kilograme, dar surprinzător imediat după naștere am dat 26 de kilograme jos dintr-un foc! Deci mi-am revenit spectaculos. Pe când la cel de-al doilea copil, am pus 14 kilograme și acelea le-am topit foarte repede.

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Roxana Ciuhulescu: Da, îmi ascult corpul, mai ales acum că m-am mai maturizat… Atunci când simt că nu mai pot, de exemplu, când ajung la un nivel de oboseală ridicat, pun STOP și îmi găsesc o metodă de relaxare, fie că vorbim de masaje, de yoga și de pilates sau de meditație.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Roxana Ciuhulescu: Cred că le lipsește, în primul rând, confortul mental. ‘Afară’ este junglă, sunt foarte mulți care își doresc să se realizeze, fapt ce mi se pare normal, și aleargă, se zbat, muncesc și uită de ei. Ca să nu omitem faptul că mulți dintre ei nu au acest cult pentru sport, eu așa văd situația.

(…) Știi ce e culmea? Am citit recent undeva că până la 18 ani fugim de orele de sport și după vârstă de 18 ani, dăm bani pentru a face sport. Doamne ajută să avem cât mai multe săli de sport, terenuri de sport, etc.

Citește și: Momente cumplite pentru Roxana Ciuhulescu: „De ce mi-a fost frică, de-aia n-am scăpat” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @roxanaciuhulescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian