Scapa de gandurile negative!

Adormi tarziu, te trezesti devreme, job-ul este un cosmar, sedintele cu sefii iti dau dureri de stomac si gandurile gri, sa nu zicem negre, iti controleaza creierul, singurul spatiu cu adevarat intim pe care il detii. Verdictul nostru este urmatorul: ai n
  • Publicat:
Scapa de gandurile negative!
Scapa de gandurile negative!

Frica iti imbolnaveste rinichiul, mania iti afecteaza ficatul, creierul si aparatul genital, ingrijorarea profunda iti spulbera sanatatea pancreasului, iar tristetea perturba functionarea plamanilor. Sunt constatari foarte vechi, de mii de ani, ale chinezilor care considerau sentimentele negative sursa multor imbolnaviri. Astazi, vina pentru starea ta psihica, de multe ori mizerabila, o poarta stresul, reprezentat de provocarile numeroase si complexe ale vietii. Emotiile negative blocheaza meridianele energetice care trec prin diversele sisteme si organe. Acestea nu mai sunt alimentate cu energie, nu mai functioneaza bine si, in timp, se imbolnavesc.

Topul terapiilor anti-stres

Una din solutiile stravechi pentru combaterea stresului modern este acupunctura. Sedintele de intepaturi iti refac echilibrul energetic care a fost afectat de suprasolicitare si organismul capata resurse suplimentare pentru a face fata presiunilor. Iti creste puterea de adaptare si, astfel, organismul va reusi sa lupte cu succes impotriva afectiunilor severe.

O alta modalitate de control al emotiilor nocive este meditatia. Modelul calugarilor budisti a fost preluat de multe scoli terapeutice din Occident pentru ca multi cercetatori au demonstrat un fapt care merita luat in seama: calugarii budisti sunt printre cei mai fericiti oameni din lume. Prin meditatie, incepi sa faci abstractie de factorii perturbatori din mediu si creierul incepe sa secrete endorfine, hormonii fericirii.

Cea mai la indemana metoda de cleaning emotional este joggingul, sursa consacrata de endorfine. Conditia esentiala ca micile molecule ale fericirii sa-ti invadeze creierul este sa petreci minimum 20 de minute pe pista de alergare sau in parc. Slabesti, te igienizezi emotional, cu alte cuvinte iti cresti spectaculos sansele sa ai o viata echilibrata.

Zambeste fara efort!

S-a dovedit stiintific faptul ca traiesti mai mult si mai bine daca zambesti in fiecare zi. Nu este vorba de un simplu exercitiu al musculaturii fetei, ci de proiectia exterioara a sentimentelor pozitive pe care ti le doresti in fiecare zi. Le poti obtine daca:

1 Te respecti. Nu este indicat sa fii foarte autocritic. Creste doza de bunatate si respect pentru propria fiinta. Rezerva-ti timp pentru hobby-uri, mergi la dans, invata o limba straina, fa totul pentru a-ti desavarsi personalitatea!

2 Ai grija de trupul tau. Forma fizica excelenta iti imbunatateste substantial sanatatea mentala. Respecta dieta echilibrata, mergi la sala de fitness de doua ori pe saptamana, bea multa apa si dormi pe cat posibil 8 ore pe noapte. Te vei simti excelent!

3 Te inconjori de oameni buni. Ai mari sanse sa fii fericita daca ai de-a face numai cu oameni de calitate, care isi iubesc familia si prietenii. Fa-ti cunostinte noi la sala de sport sau in cluburi!

4 Iti oferi ajutorul. Te vei simti mult mai bine atunci cand la sfarsitul zilei cineva iti spune: „Multumesc!“

5 Gestionezi situatiile de stres. Nu te certa si nu ridica vocea din prima. Stresul naste stres. Mai bine, ia in calcul partea amuzanta a lucrurilor. Rasul stimuleaza sistemul imunitar si te relaxeaza!

6 Iti odihnesti spiritul. Plimbarile lungi in natura, cateva minute de joaca alaturi de animalutul preferat sau exercitiile chinezesti de meditatie iti alunga starile de anxietae si depresie!

7 Iti stabilesti teluri realiste. Hotaraste ce vrei de la viata si stabileste exact etapele realizarii personale si profesionale. Propune-ti sa obtii totul, dar fixeaza-ti termene pe care sa le poti respecta. Te vei simti foarte bine pe masura ce bifezi unul cate unul termenele din calendarul reusitei.

8 Alungi monotonia. Desi rutina creste eficienta si sentimentul de incredere in ceea ce faci, schimbarile sunt intotdeauna binevenite. Mergi la alta sala de fitness, schimba restaurantul unde mananci sau du-te in excursii neprogramate!

9 Eviti alcoolul si antidepresivele. Combinatia poate fi fatala, chiar daca iti dau impresia ca te scapa de probleme.

10 Ceri ajutorul. Exista situatii cand nu mai faci fata provocarilor. Nu ezita sa ceri ajutorul unui specialist. Nu este deloc un semn de slabiciune, mai ales ca alegerea celui mai bun medicament sau terapeut te pot ajuta sa duci din nou o viata normala.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Perfect man un cliseu?
Perfect man un cliseu?