Selma Blair și diagnosticul de scleroză multiplă. Cum i s-a schimbat viața

Actrița de 52 de ani, dezvăluiri cutremurătoare.
  • Publicat:

În 2018, Selma Blair a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, dar primele simptomele le-a avut încă de când era doar o copilă! Scleroza multiplă este o boală autoimună ce afectează sistemul nervos. Actrița a recunoscut că a încercat să se sinucidă „de câteva ori” în lupta ei cu boala. 

Selma Blair, diagnosticată cu scleroză multiplă

Actrița Selma Blair, în vârstă de 52 de ani, a fost diagnosticată cu o boală autoimună în anul 2018. Selma a vorbit într-un despre modul în care a trăit 40 de ani fără să știe că suferă de această boală grea. Ea a recunoscut cum i s-a schimbat viața sa de când a reușit să primească un diagnostic concludent.

Actrița internațională ar fi avut simptome care să indice că suferă de scleroză multiplă încă din copilărie. La vârsta de 7 ani, își pierdea capacitatea de a-și controla piciorul stâng, iar uneori avea probleme din cauza controlului asupra vezicii urinare.

În perioada adolescenței, episoade au persistat, iar râsul isteric s-a transformat în episoade lungi de plâns: ”Am crezut mereu că sunt o persoană extraordinar de sensibilă. Arătam ca o fată normală pentru cei mai mulți, dat nu funționam cum trebuie emoțional. Simptomele mele s-au agravat pe măsură ce a trecut timpul, însă nimeni nu mi-a putut pune diagnosticul corect până în anul 2018”.

A încercat să se sinucidă

Totodată, actrița susține că medicii au îndemnat-o să-și ascundă diagnosticul. Mai mult de atât,  Selma Blair precizează că au existat tentative de sinucidere. S-a destăinuit în autobiografia sa din 2022, Mean Baby: A Memoir of Growing Up.

”Ca adult, anxietatea a devenit terifiantă, de fapt. Am făcut greșeli. Mi-am dorit să mor. Am încercat să mă sinucid. De câteva ori. Din disperare. Mi s-a spus să-mi fac planuri pentru moarte. Nu pentru că am scleroză multiplă, ci pentru că lupt cu scleroza multiplă”, mai spunea actrița.

”Mi se întâmpla uneori să stau pe o canapea și să mă trezesc. De multe ori leșinam și nu aveam idee unde mă aflu atunci când mă trezeam. M-am îngrijorat încă de la început și mulți s-au temut că îmi voi pierde locul de muncă. De cele mai multe ori îmi lipsea coordonarea și aveam un fel de blocaj. Mă izolam în rulota mea pe platourile de filmare când astfel de lucruri se întâmplă. Eram terifiată de faptul că s-ar putea afla”, a mai completat ea.

Sursa foto: Profimedia/ instagram Selma Blair

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian