Simona Țăranu, diagnostic crunt! Cum a afectat-o boala de care suferă și la ce vis a fost nevoită să renunțe

Simona Țăranu, cunoscută prezentatoare de la DIGI Sport, se confruntă de ani buni cu o boală autoimună, diagnosticată în 2020.
  • Publicat:

Simona Țăranu, una dintre cele mai apreciate prezentatoare de la DIGI Sport, își desfășoară cariera în televiziune de peste 13 ani, dar viața sa personală nu este lipsită de provocări. De ani de zile, vedeta se confruntă cu o boală autoimună, o afecțiune care îi afectează nu doar sănătatea, ci și planurile de viitor. În ciuda dificultăților, Simona a învățat să își gestioneze boala și să își prioritizeze nevoile personale.

Simona Țăranu, diagnostic greu de dus

În 2020, Simona a descoperit, în urma unor analize de rutină, că suferă de o boală autoimună care i-a dat bătăi de cap. Din acel moment, prezentatoarea a început o serie de tratamente, învățând cum să trăiască cu această afecțiune.

„Am învățat să trăiesc cu această afecțiune. Poate fi ținută din frâu dacă ești responsabil și nu sari peste tratament,” a declarat ea.

Acum, după multe încercări și ajustări, a reușit să își controleze simptomele printr-un stil de viață sănătos și echilibrat.

„Acum prioritizez mai mult nevoile mele. Îmi ascult organismul și îi ofer pauză și momente de liniște, chiar și într-o perioadă mai aglomerată. Momentele de liniște sunt foarte importante deși sunt o persoană activă și îmi place să ies din zona de confort.Sunt perioade în care o țin sub control cu tratament medicamentos, dar odihna, liniștea și desprinderea de cotidian ajută enorm. Iubesc mult călătoriile și natura, ador animalele. Încerc să mă înconjor de ce și cine îmi face bine și îmi aduce bucurii”, a declarat Simona Țăranu, potrivit fanatik.ro.

O veste care i-a schimbat viața

Boala autoimună a adus și vești mai puțin plăcute pentru Simona, în special legate de dorința sa de a deveni mamă. Medicii i-au recomandat să ia în serios varianta de a nu avea copii din cauza riscurilor asociate, inclusiv a posibilității de malformații.

„Odată declanșată această boală autoimună, ea nu se vindecă. Te obișnuiești cu ea și faci tot posibilul să o menții în valori cât mai scăzute. După diagnosticare mi s-a recomandat de către trei medici endocrinologi, din cauza valorilor extrem de mari ale unor indici tiroidieni, să iau în serios varianta de a nu deveni mamă.

Pentru că șansele de a avea copii cu malformații sunt considerabile, iar acesta era cel mai optimist scenariu. Eu având metabolism accelerat, mama transmite fătului exact aceeași boală. Dar cu răbdare și tratament am reușit să depășesc acea perioadă, care nu a fost lipsită de peripeții”, a mai declarat Simona Țăranu, pentru sursa citată mai sus.

Sursă foto – Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”