Simona Ţăranu: „Nu cred în medicină alternativă. Dacă nu știi ce să folosești, poți face mult rău pielii tale…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Simona Ţăranu este, fără doar și poate, una dintre cele mai plăcute apariţii de pe micul ecran. Frumoasa prezentatoare de la Digi Sport ne-a oferit astăzi un interviu în care am dezbătut subiecte precum îngrijirea pielii, întreținere în sezonul cald, dar și despre cum poți arăta impecabil fără să investești sume enorme în produsele scumpe.

Simona Țăranu, trucuri și sfaturi pentru ritualul zilnic de îngrijire

CSID: Simona, în ce constă rutina ta zilnică de îngrijire în această perioadă? Ai vreun truc în sensul acesta?

Simona Țăranu: Protecția solară este lege! Am renunțat la cremele cu textură grasă și optez pentru serumuri cu Vitamina C, apoi aplic loțiuni cu protecția solară, nu mai puțin de 50. Și nu doar pe ten, ci și pe mâini, umeri, picioare. Evit cât pot de mult expunerea la soare, mă hidratez (încerc să beau 2 l de apă pe zi), dar aplic și măști de hidratatre sau un dispozitiv tip mască cu lumină LED (pentru fermitate, pete pigmentare). Niciodată nu sar peste demachiere. Iar apoi aplic un serum cu retinol (chiar și pe parcursul verii), și nu uit să aplic crema pentru zona prioculară, și dimineața și seară.

CSID: Care este produsul de îngrijire/ make-up fără de care nu ai putea trăi?

Simona Țăranu: Crema cu retinol este de vis! Folosesc o cremă cu tretinoine 0.025, o aplic seara, în anumite zile din săptămână după o schemă de tratament implementata de medicul dermatolog, și chiar face minuni. Pentru pete piugmentare, riduri fine, acnee (nu se aplică direct pe răni). Și tot de nevoie, crema pentru zona ochilor, pentru că la mine este mai uscată. Și nelipsită crema SPF fără de care nu aș fi avut rezultate îmbucurătoare dacă nu îmi protejăm pielea și evitam expunerea la soare.

CSID: Mergi mai degrabă pe produse cosmetice home-made sau le preferi pe cele din comerț?

Simona Țăranu: Nu cred în medicină alternativă. Dacă nu știi ce folosești, poți face mult rău pielii tale. Și cred că se aplică nu doar în acest caz. Nu îmi pregatsc măști „naturiste”, nu aplic orice pe piele, nu îmi cumpăr produse și medicamente la sfaturile vecinilor, prietenilor, social media. Mereu întreb medicul care cunoaște în amănunt fiecare ingredient din produsul pe care mi-l recomandă sau pe care îmi doresc să îl folosesc dar nu știu dacă este eficient, benefic pentru tipul me de piele.

CSID: Dacă ar fi să faci un top trei “cele mai utile sfaturi de beauty” pe care le-ai învățat de la oamenii cu care lucrezi în televiziune care ar fi?

Simona Țăranu: spune următoarele:

  1. Nu machiajul este dăunător, ci absența demachierii ca la carte, până când tenul este curățat în profunzime.
  2. Pielea nu radiază pentru că nu folosim ingredentele corespunzătoare. Cumpărăm mult și nepotrivit, aplicăm eronat, încărcăm și ajungem la ocluzie.
  3. Nu facem din SPF un cult. Dacă suntem sceptici privind ingredientele cremei cu protecția solară, avem de unde alege: SPF mineral.

(…) Consultă un medic și niciodată nu trata după ureche sau la sfatul cuiva. Suntem atât de diferiți, încât chiar și prescripția medicală poate să nu fie eficientă. Nu amâna atunci când te confrunți cu o situație neplăcută. Vin și cu un exemplu: o aluniță care și-a schimbat forma și culoarea poate fi malignă. (…) Bunica mea a suferit de cancer de piele, din fericire a fost depistat la timp, iar intervenția chirugicală a fost ușoară și doar cu anestezie locală.

CSID: Cum poți arăta impecabil, dar fără a cheltui o sumă enormă, din punctul tău de vedere?

Simona Țăranu: Trebuie să alocăm timp pielii noastre. Pentru demachiere, pentru pașii de hidratare de la începutul zilei, pentru aplicarea unei măști, pentru SPF zi de zi. Ingredientele de care are nevoie pielea noastră, nu sunt foarte costisitoare. Într-adevăr, produsele extrem de accesibile la preț nu conțin ingrediente de calitate, cu eficacitate garantată. Însă dacă vom consulta un medic, ne personalizează un tratament astfel încât să avem rezultate. Și să nu uităm să NU ne expunem la soare! Putem avea un bronz frumos și din autobronzant.

Citește și: Simona Țăranu, totul despre diagnosticul Basedow: „Odată declanșată această boală autoimună, ea nu se vindecă. Te obișnuiești cu ea…” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @simona.taranu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian