Sorin Brotnei, cheia unui stil de viață sănătos: „După ce am mâncat multă vreme carne, un an și jumătate am fost vegan” | INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Sorin Brotnei a devenit cunoscut în urmă cu foarte mulți ani, pe vremea când făcea parte din trupa Akcent, acolo unde s-a bucurat de un succes formidabil alături cu colegii săi. Și deși acum s-a retras din lumina reflectoarelor, fostul solist este urmărit încă de o întreagă comunitate care îi admiră activitatea profesională și dedicarea.

Am avut ocazia să îl cunoaștem mai îndeaproape pe Sorin, care ne-a acordat un interviu exclusiv. Am vorbit despre dietă și nutriție, dar și despre un stil de viață sănătos per ansamblu.

Sorin Brotnei, cheia unui stil de viață sănătos

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Sorin, un stil de viață sănătos?

Sorin Brotnei: Pentru mine, un stil de viață sănătos înseamnă un echilibru între cele trei: mișcare zilnică, o minte limpede și frigider. Să reușim să avem voința să ne abținem cât mai mult posibil să mergem la frigider.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Sorin Brotnei: Nu pot spune că am o regulă de la care nu mă abat niciodată, dar așa cum spuneam anterior, încerc să mențin un echilibru. Desigur, sunt și situații în care nu am timp să fac mișcare și atunci încerc să reglez acest lucru din mâncare, fac fasting chiar și de 36-38 de ore.

(…) De asemenea, încerc ori de câte ori am ocazia să fac mișcare, iar pentru mine mișcare înseamnă alergare în pădure, în primul rând, mai apoi sport în casă, de la flotări, abdomene și până la genuflexiuni și etc.

CSID: Cu reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Sorin Brotnei: Reușesc să îmbin munca cu mersul la sală destul de ușor. Eu am un program destul de flexibil și slavă Domnului pot să mi-l fac cum vreau. Și atunci dimineața aleg să alerg cam în jur de o oră, alerg prin pădure. După care începe munca care merge mult mai ușor când pornești motoarele de dimineață în natură (n.r. râde), cel puțin pentru mine.

(…) Cu mersul la sală, trebuie să recunosc că am lăsat-o unpic mai moale, deși sunt exerciții la care nu aș renunța. Dar pe primul loc pentru mine este, de departe, cardio.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Sorin Brotnei: În  cazul meu e relativ simplă treaba: după ce am mâncat multă vreme carne, un an jumate am fost vegan, dar vegan în adevăratul sens al cuvântului, fără lactate, fără ouă, perioadă în care trebuie să recunosc că m-am simțit fantastic.

(…) Doar că la un moment dat, am considerat că ar fi bine să mai bag și proteină animală în alimentație, din când în când. Iar ceea ce încerc eu să fac acum este mănânc odată, maxim de două ori pe zi, niciodată în prima parte a zilei, tot timpul în intervalul 13-16 și să evit ori de câte ori pot carnea…

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Sorin Brotnei: Da, încerc să îmi ascult corpul și de multe ori am pofte, eu care trebuie să recunosc că sunt un împătimit cu ciocolata, cu dulciurile, aș mânca dulciuri în continuu. Dar, dacă mănânc mai rar, știu că pot să mănânc cantități mai mari. E mai bine să mănânci rar cantități mari decât să mănânci în fiecare zi cât unpic. (…) Și atunci încerc să mă abțin cât de mult pot.

(…) Nici nu încerc să creez o rutină pentru corp pentru că în momentul în care ai un program fix, apare rezistența la obișnuință a organismului.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Sorin Brotnei: E clar, nu doar românilor, ci multor persoane din întreaga lume, voința în primul rând! Eu cred că totul ține de priorități, nu prea cred în ‘Nu am timp’, ci de câtă importanță acorzi tu sănătății tale. (…) și, din punctul meu de vedere, pentru o viață lungă și sănătoasă, acestea ar trebui să fie unele prioritare: mișcarea, alimentația și mintea liniștită. Și să facem, desigur, lucruri care ne fac fericiți!

FOTO: Instagram @sorinbrotnei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”