Suferințele prin care a trecut Nicu Covaci în ultimele luni. A fost operat pe creier, după ce medicii i-au descoperit o tumoră

Solistul s-a stins din viață pe un pat de spital.
  • Publicat:

Nicu Covaci, fondator și lider al trupei Phoenix, a murit la vârsta de 77 de ani! Artistul s-a stins din viața din cauza agravării unor probleme de sănătate. Înainte de a murit, membrii Trupei Phoenix au precizat că tratamentul postoperatoriu „nu s-a putut finaliza din cauza complicaţiilor” și „lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”. 

Nicu Covaci a murit la 77 de ani

Nicu Covaci s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, după o lungă suferință. „De azi ne-asteaptā, Dincolo, Cel Ce Ne-a Dat Nume. Prin TOT ce ne-a lāsat Moștenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială a formației Phoenix, vineri seară, 2 august 2024.

Dorel Săndesc, directorul Spitalului Județean Timișoara, a anunțat, tot într-un mesaj pe Facebook, decesul lui Nicu Covaci. „Acum, când în Parcul Rozelor din Timișoara se desfășoară opera-rock «Meșterul Manole», purtat de această muzică sublimă, s-a înălțat spre cer sufletul celui care a fost și va rămâne NICU COVACI. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească ”.

Înainte ca Nicu Covaci să treacă la cele sfinte, membrii legendarei formații muzicale Phoenix au anunțat, la rândul lor, că au apărut complicații după operația pe creier pe care liderul trupei, Nicu Covaci, a suferit-o în martie 2024 și că din acest motiv tratamentul postoperatoriu a fost oprit. „Spuneam, acum puținā vreme, că vom reveni cu detalii despre starea lui Nicu de îndată ce vom avea vești bune. Și am tot așteptat. Și așteptat… Realitatea este că lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine. Tratamentul postoperatoriu nu s-a putut finaliza din cauza complicațiilor, iar asta ne ține conectați și cu emoții. Mari emoții”, au transmis colegii de trupă ai lui Nicu Covaci.

Când au început problemele de sănătate

Problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut la începutul lunii martie 2024, când solistul s-a plâns că îi amorţeşte faţa. Ulterior, vederea i-a fost afectată, așa că a decis să-și facă un RMN. Rezultatele indicau că are probleme grave de sănătate.

Diagnosticul a fost pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara a fost ”proces expansiv intracranian”. Medicii i-au extirpat o tumoră de pe creier.

„Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că nu pot spune. Sunt beat de cinci săptămâni, sunt beat tot timpul. Mă concentrez cu greu să îmi fac treaba, mă lupt. Nu sunt beat de la alcool, să fie clar, mă simt ca beat. Nu știu ce am, presupun că s-a întâmplat ceva la creier”, spunea Nicu Covaci, la începutul anului.

Medicii i-au extirpat o tumoră

„Operația a decurs bine, și-a revenit foarte bine, iar în acest moment este conștient, comunică cu noi, mănâncă și în curând va fi externat din spital. Ne bucurăm că a trecut cu bine, a fost o mobilizare a unei echipe complexe, de la echipa de imagistică, echipa de medicină internă, echipa operatorie coordonată de profesorul doctor Pleș. Sperăm ca în continuare evoluția să fie una bună, pentru că a fost o operație deloc simplă”, mărturisea Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timiș.

Sursa foto: Facebook Nicu Covaci

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”