TOP 10 vedete vegane din România. Care sunt celebritățile care au renunțat la carne

  • Publicat:

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că din ce în ce mai multe vedete din showbiz au decis să adopte un stil de viață sănătos, bazat pe un regim alimentar bine pus la punct.

Ei bine însă, printre acestea multe au decis să renunțe defintiv la produsele de natură animală și să devină vegane. Iată care sunt cele mai cunoscute vedete care au recunoscut public că sunt acum vegetariene!

Vedetele din România care au devenit vegetariene

Numeroase persoane aleg să fie vegane, iar printre ele se numără și vedete din România, care după ce au încercat stilul vegan, nu au putut să nu explice cum li s-a schimbat viața în bine și totodată și starea de sănătate.

Printre cele mai cunoscute vedete vegane se numără și: Andreea Raicu, Ioana Ginghină, Claudia Pavel, Olivia Steer, Lidia Buble, Inna, Lili Sandu, Anca Țurcașiu, Ruxi, dar și Nicoleta Luciu.

Andreea Raicu

Andreea Raicu este cunoscută pentru stilul de viață vegan de mai bine de un deceniu. Aceasta subliniază că a fi vegan nu este o modă și îi sfătuiește pe cei care vor să renunțe la carne să facă un set de analize medicale înainte de acest pas. Andreea Raicu mai spune că, în calitate de vegan sau vegetarian, este important să identifici înlocuitori adecvați, astfel încât să nu se creeze dezechilibre în organism.

„Nu am devenit vegetariană pentru că este o modă, chiar cred în lucrul ăsta! Nu recomand nimănui să renunțe la carne dacă nu are astfel de convingeri!”, a declarat fosta prezentatoare TV.

Olivia Steer

Olivia Steer și-a schimbat radical stilul de viață după ce sora ei a murit de cancer. Dacă în trecut obosea repede și avea des migrene, acum spune că se simte mult mai bine. „De 12 ani, sunt raw-vegană. Dacă dieta mea ar fi fost deficitară, aș fi aflat demult”, explică fosta vedetă de televiziune. De altfel, și Andi Moisescu a devenit vegan, urmând obiceiurile promovate de soția sa.

Ruxi (Roxana Erdei)

Ruxi, pe numele real Roxana Erdei, nu consumă carne de foarte mult timp, dar mănâncă orice în rest. Deși mănâncă mult, influencerița este mereu activă pentru a nu se îngrășa.

“Nu vreau să mă urască lumea! Bine, nu mănânc carne de 18 ani. Nu știu dacă are legătura asta, dar nu fac nimic. Mănânc orice, dar dacă aș mânca orice fără să fiu activă, m-aș îngrășa”, povestea Ruxi la Teo Show.

Anca Țurcașiu

Anca Țurcașiu a ales să fie vegetariană dintr-un motiv atipic. Dacă unele vedete se gândesc la drepturile animalelor, Anca Țurcașiu spune că a devenit vegetariană pentru că pur și simplu nu îi place carnea.

„N-am fost o carnivoră de fel. Nu a avut legătură cu a fi mai sănătoasă sau a arăta într-un fel. Este un mod de viață această alimentație, dar eu nu dau sfaturi nimănui. Fiecare are anumite pofte, anumite plăceri. Mănânc din când în când pește. Mi-am dat seama că nu-mi place carnea și am renunțat la ea. Mâncam doar ce puteam alege de pe masă fără carne, pentru că nu-mi plăcea. Ulterior s-a dovedit că analizele mele erau foarte bune și am mers pe drumul ăsta și mă simt foarte bine. (…) Aș vrea să dau timpul înapoi, să mănânc carne dimineața, la prânz și seara și să văd care-i diferența. Este imposibil”, a mărturisit vedeta, la ProTV.

Ioana Ginghină

Ioana Ginghină se numără și ea printre vedetele din România care au decis să devină vegetariene. Fosta lui Alexandru Papadopol gătea mai mult pentru fiica ei, Ruxandra, care e vegetariană de câțiva ani, iar apoi a început și ea să adopte acest stil de viață.

„Eu găteam mai mult pentru Ruxandra. Am realizat că eram oricum și noi vegetarieni, mâncam ce era în frigider și în frigider nu mai era carne demult. Oricum, eu nu eram carnivoră”, a povestit actrița pentru libertatea.ro, acum câțiva ani.

Lidia Buble

Lidia Buble este cea care a dezvăluit că niciodată nu a avut o relație bună cu carnea, așa că în urmă cu mai mult timp a decis să fie vegetariană.

„Eu sunt vegetariană, nu mănânc carne.(…) Am încercat de multe ori să mă împrietenesc cu carnea și nu am reușit deloc”, a declarat Lidia Buble în urmă cu mai mult timp.

Inna

Ei bine, nici Inna nu mai consumă carne de o vreme de timp, însă a recunoscut că mai sunt momente uneori când mănâncă pește și fructe de mare. Cântăreața are un stil de viață sănătos, bazat pe fructe și legume, dar un burger vegan este binevenit după un concert intens.

„Nu mai mănânc carne, doar din când în când pește și fructe de mare. Nu am mai simțit nevoia să mănânc deloc. Mănânc fructe, legume, beau fresh-uri, smoothie-uri, mănânc salate. Și, din când în când, mănânc burger vegetarian sau sushi”, a declarat ea în 2018.

Claudia Pavel

Și Claudia Paveleste vegană de câțiva ani buni. În anul 2017, mai concret în urmă cu 6 ani, susținea că a slabit 15 kg în trei luni cu ajutorul acestui regim vegan.

„Întreg lifestyle-ul ar trebui să fie un detox! Fac sport, fac hot Bikram Yoga, sunt înnebunită că există în România, este un studio foarte tare în Herăstrău, de hot yoga, și fac acolo de câte ori pot pe săptămână. Cât stăm la mare înot și merg la plajă zilnic, sper să reușesc să alerg pe plajă, așa cum mi-am propus. În plus, mănânc sănătos, sunt vegană”, a declarat artista cu ceva timp în urmă.

Nicoleta Luciu

Nicoleta Luciu și-a format și aceasta o disciplină alimentară și s-a oprit la o dietă care pare să fie ideală pentru ea, din moment ce o ține de ceva timp.

„Tin regim vegan și raw-vegan. Am renunțat la cafea, gluten și zahăr. Nu sunt slabă, dacă asta vrei să știi. Am rămas la 60 de kilograme, la o înălțime de 1’75. Țin regim raw-vegan, adică cu fierbere și coacere, dar am și zile în care consum numai raw. Fac pâinici și mămăligă, asta am voie să mănânc”, a explicat vedeta pentru viva.ro.

Lili Sandu

Lili Sandu spunea într-un interviu: “Călătoria mea in lumea veganismului a început undeva prin 2009 la îndrumarea unui medic naturopat, având atunci niște probleme hormonale destul de serioase. Superalimentele my All time favorite sunt cele ayurvedice: ashawagandha, maca, rhodiola”. De atunci, ea pariază pe salate de legume și multe fructe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian