Victor Slav, mărturisiri despre problema oculară cu care s-a confruntat: „Șalazionul creează un disconfort destul de mare” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Victor Slav deja nu mai are nevoie de nicio introducere. Este o prezență cunoscută în showbizz-ul autohton, de-a lungul timpului făcând parte din multiple proiecte celebre de televiziune. Astăzi, fostul prezentator TV ne-a acordat un interviu în care am vorbit despre o problemă de sănătate mai veche, respectiv despre șalazion, inflamație oculară ce se manifestă asemeni unui urcior. 

Victor Slav a fost operat de urgență la ochi: Șalazionul creează un disconfort destul de mare

Știm că în urmă cu câțiva ani ai fost operat de urgență la ochi. Cum ai descoperit că ai o afecțiune oculară?

Da, într-adevăr, în urmă cu câțiva ani am fost operat la ochi, de două ori mai exact la interval de un an de zile. Nu știam ce se întâmplă, mi s-a înroșit pleoapa ochiului pur și simplu, mă mânca, se umflase, astfel că am decis să merg la un control. Așa am aflat și eu de șalazion.

Care au fost pricipalele simptome cu care te-ai confruntat?

Mâncărime, roșeață, umflare a pleoapei. Se manifesta ca un urcior, dar era un șalazion de care nu știam absolut nimic la vremea aceea.

Cum ai descrie această experiență?

Una neașteptată pentru mine aș putea spune pentru că, inițial, am crezut că este vorba de un urcior, eu neavând până atunci nici urcior. Experiența a fost una cât se poate de ciudată pentru că da, șalazionul creează un disconfort destul de mare.

Intervenția a fost una facilă? Ai rămas cu semne în zona în care s-a intervenit chirurgical?

Da, intervenția a fost facilă, nu este ceva complicat. Ți se administrează un anestezic local, ți se întoarce practic pleoapa pentru a se interveni chirurgical și pentru a îndepărta sebumul adunat, inflamația propriu-zisă. În ziua intervenției trebuie să stai bandajat, iar 2-3 zile post-operator trebuie să folosești câteva picături pentru curățare și cam asta este tot.

Care ar fi principalele modalități de prevenție de care ar trebui să ținem cont atunci când vine vorba de sănătatea oculară?

Trebuie folosite șervețele sterile pentru tratamente periculare. Eu folosesc și dimineața și seara un blefaro-șampon. Spăl foarte bine ochii, în special zona genelor. Zona unde s-a intervenit iarăși, trebuie curățată mereu foarte bine pentru a evita încărcarea ochiului și secreția de sebum.

Citește și: Motivele surprinzătoare pentru care frecatul ochilor ar trebui să fie un obicei strict interzis

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult