Victor Slav, totul despre un stil de viață sănătos: „Eu am găsit ce funcționează pentru mine…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Victor Slav este unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din showbizz-ul autohton. Fostul prezentator TV a devenit celebru în urmă cu foarte mulți ani, iar în prezent se poate lăuda cu o carieră demnă de succes și numeroase proiecte în plină desfășurare.

Cum se menține Victor în formă, dar și ce ne poate spune despre importanța unui stil de viață sănătos, am cuprins împreună cu acesta într-un interviu exclusiv! Iată mai multe, așadar.

Victor Slav, despre importanța unui stil de viață cât mai echilibrat

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Victor, un stil de viață sănătos?

Victor Slav: Un stil de viață sănătos pentru mine cuprinde următoarele:

1 – Alimentație adecvată! Eu am găsit ce funcționează pentru mine și îi sfătuiesc și pe ceilalți totodată să aleagă ce funcționează pentru ei (…) căci în momentul de față există o grămadă de nutriționiști care ne sugerează ba să consumăm mai mulți carbohidrați, ba cereale, ba să mâncăm carne, șamd. Astfel că este foarte bine să ne ascultăm corpul, să vedem ce funcționează cel mai bine pentru noi.

(…) În cazul meu este foarte simplu, țin post intermitent și am două mese pe zi în cele 8 ore în care pot să mănânc. Alimentația mea este una destul de simplă: consum ouă, carne, vită, pește, pui, curcan, toate din sursă neapărat verificată. Apoi mănânc grăsimi bune în general, cum este untul, mănânc pâine obligatoriu integrală sau de secară și nu mai mult de 2-3 felii, foarte rar iaurt și atunci când o fac, îl aleg pe cel gras și nu pe cel degresat, sana, chefir, legume și fructe întotdeauna de sezon.

2 – Activitate fizică regulată, esențială pentru menținerea sănătății, iar aici putem include și mersul pe jos, alergatul, înotul, ciclismul sau antrenamentele bineînțeles de forță.

3 – Odihna adecvată! Un somn de calitate, de 7-9 ore pe noapte, este crucial pentru regenerarea și funcționarea optimă a organismului.

4 – Gestionarea stresului prin practici precum meditație, poate yoga, tehnici de respirație, fie hobby-uri relaxante, acestea pot ajuta foarte mult la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății mentale.

5 – Hidratarea corespunzătoare, consumul adecvat de apă… apoi îngrijirea preventivă, și aici includem vizitele regulate la medic, controalele periodice pentru prevenirea bolilor.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Victor Slav: Cum am spus mai sus: alimentație echilibrată, exerciții fizice, somn de 7-9 ore, hidratare și gestionarea eficientă a stresului.

CSID: Cu reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Victor Slav: Eu personal îmi planific timpul și prioritizez activitățile. De pildă, dacă pot face și antrenamente scurte și intense dacă timpul este limitat, le fac. Și încerc pe cât posibil să fac antrenamente și să ajung la sală chiar dacă am timp limitat. (…) Este important să faci și cât de puțin, dar să faci mișcare!

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Victor Slav: Da, îmi ascult corpul și îi ofer odihnă și nutriție adecvată când are nevoie. Totodată, ajustez intensificarea antrenamentelor în funcție de cum mă simt. Dacă corpul îmi cere, de pildă, pot să dorm și mai mult de cele 8,9 ore, se întâmplă și acest lucru.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Victor Slav: Aș spune educația privind importanța unui stil de viață sănătos! Și este regretabil pentru că acces și surse de informare referitoare la facilități sportive și la alimentație sănătoasă există, dar trebuie doar să ne dorim și să conștientizăm că sunt foarte, foarte importante pentru un stil de viață sănătos.

Citește și: Victor Slav, mărturisiri despre problema oculară cu care s-a confruntat: „Șalazionul creează un disconfort destul de mare” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @victorslav

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian