ACICLOVIR 5%, cremă

Substanță activa
aciclovir
Clasa ATC
D06BB
Format
cremă
Afecțiuni
leziuni cutanate determinate de infecţii cu virusul herpes simplex (VHS)
Producător
EGIS Pharmaceuticals Plc
Acțiune terapeutică
antiviral

Ce este Aciclovir şi pentru ce se utilizează

Aciclovir face parte din grupa: chimioterapice de uz local, antivirale
Aciclovir cremă este folosit pentru tratamentul local al leziunilor cutanate determinate de infecţii cu virusul herpes simplex (VHS).

Înainte să utilizaţi Aciclovir

Nu utilizaţi Aciclovir
Nu trebuie să folosiţi această cremă dacă:
– aţi avut o reacţie alergică la medicamente care conţin aciclovir sau propilen glicol sau la oricare din componenţii medicamentului;
Acest preparat nu se aplică intraocular, periocular, sau pe mucoase.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Aciclovir
În infecţia cu virus varicelo-zosterian, infecţiile severe cu VHS şi la pacienţii cu imunitate deficitară este recomandat tratamentul cu Aciclovir comprimate.
Adresaţi-vă medicului în cazul în care sunteţi în una din situaţiile menţionate anterior sau suferiţi de o tulburare a sistemului imunitar.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, deşi nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente în cazul terapiei topice cu aciclovir. Deoarece se aplică pe suprafaţa pielii şi nu ajunge în cantităţi semnificative în circulaţia sistemică, Aciclovir cremă nu interacţionează cu alte medicamente administrate pe cale orală.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
În lipsa unei experienţe clinice suficiente Aciclovir cremă nu este recomandat în timpul perioadei de sarcină sau alăptare decât după evaluarea atentă a raportului beneficiu matern/risc fetal.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Administrat topic Aciclovir nu este absorbit în circulaţia sistemică, de aceea nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să utilizaţi Aciclovir

Utilizaţi întotdeauna Aciclovir exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Atât în cazul infecţiilor primare cât şi al recidivelor, tratamentul trebuie început la primele semne sau simptome ale infecţiei (durere, senzaţie de înţepături sau de arsuri, eritem local).

Este recomandabilă aplicarea cremei pe suprafeţele afectate la fiecare 4 ore – de aproximativ 5 ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat până la vindecarea leziunii, acesta durând aproximativ 5 până la 10 zile.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă după aplicarea tratamentului simptomele nu se ameliorează sau chiar se agravează.

Crema poate fi îndepartată prin spălare cu apă.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Aciclovir
Adresaţi-vă medicului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Aciclovir poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Temporar pot să apară senzaţii de arsură şi/sau usturime la nivelul zonei unde a fost administrat medicamentul. Rareori apar rash, prurit, uşoară uscăciune şi/sau descuamare locală. În unele cazuri se poate dezvolta o dermatită de contact.

Întrerupeţi administrarea cremei în cazul în care apare oricare din reacţiile adverse menţionate.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum se păstrează Aciclovir

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Aciclovir după data de expirare înscrisă pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare.

Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Aciclovir
– Substanţa activă este aciclovir 50 mg/g.
– Celelalte componente sunt: dimeticonă, alcool cetilic, parafină lichidă, vaselină albă, propilenglicol, apă purificată, glicerol monostearat şi macrogol stearat

Cum arată Aciclovir şi conţinutul ambalajului
Aciclovir se prezinta sub forma de cremă; masă de consistenţă cremoasă, fără aglomerări sau particule străine, de culoare albă până la aproape albă, cu miros caracteristic
Cutie cu un tub din aluminiu a 2 g cremă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Egis Pharmaceuticals PLC.,
Keresztúri út 30-38, 1106 Budapesta, Ungaria

Producător
EGIS Pharmaceuticals Plc
Mátyás király u.65, 9900 Kӧrmend, Ungaria

Acest prospect a fost aprobat in
Decembrie 2012

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”