ANESTERAN, lichid pentru vapori de inhalat

Producător: SC. ROMPHARM COMPANY SRL. Romania
Substanță activa
Isofluran
Clasa ATC
N01AB
Format
lichid pentru vapori de inhalat
Afecțiuni
pentru anestezia generală
Producător
SC. ROMPHARM COMPANY SRL. Romania
Acțiune terapeutică
anestezic

Ce este Anesteran şi pentru ce se utilizează

Anesteran conţine substanţa activă numită isofluran. Acesta aparţine unui grup de medicamente numit anestezice generale.

Anesteran este utilizat pentru anestezia generală din timpul operaţiilor. Odată respirat, determină şi menţine un somn profund în care dumneavoastră nu veţi simţi nimic şi nici nu veţi fi conştient de ceea ce se va întâmpla în timpul operaţiei (anestezie generală).

Anesteran este un lichid incolor care devine gaz în momentul când este pus într-un dispozitiv special numit vaporizator. Acesta se amestecă cu oxigenul pe care îl veţi respira (inspira).

Înainte să vi se administreze Anesteran

Nu trebuie să vi se administreze Anesteran

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la isofluran sau la orice alt anestezic halogenat;
  • dacă dumneavoastră sau orice membru al familiei dumneavoastră aveţi o afecţiune în care temperatura corpului dumneavoastră creşte foarte mult în scurt timp (hipertermie malignă).

Aveţi grijă deosebită la administrarea Anesteran

înainte să vi se administreze Anesteran spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

  • aveţi orice altă boală decât cea pentru care urmează să vă operaţi, de exemplu boli ale ficatului, rinichilor, inimii, dureri severe de cap, stare de rău;
  • aveţi presiune crescută la nivelul capului (o afecţiune numită hipertensiune intracraniană);
  • aveţi tensiune arterială scăzută (o afecţiune numită hipotensiune arterială);
  • aveţi o afecţiune numită diabet zaharat (creşterea glicemiei în sânge).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau anestezistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente pentru relaxarea musculaturii, pentru că acestea pot acţiona la fel ca şi medicamentele pe care medicul anestezist vi le va administra în timpul operaţiei.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră înainte să vă administreze Anesteran.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Anesteran influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp trebuie să aşteptaţi până când veţi fi capabil să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

Cum se utilizează Anesteran

Anesteran vi se va administra numai în spital, de către un medic anestezist.

Medicul va decide doza potrivită pentru dumneavoastră, în funcţie de vârstă, greutate şi operaţia pe care urmează să o faceţi.

Anesteran este un lichid incolor care devine gaz în momentul când este pus într-un dispozitiv special numit vaporizator. Acesta se amestecă cu oxigenul pe care îl veţi respira (inspira). Odată inspirat, isofluranul determină şi menţine un somn profund în care nu veţi simţi nimic şi nici nu veţi fi conştient de ceea ce se va întâmpla în timpul operaţiei.

Dacă vi se administrează mai mult decât trebuie din Anesteran

Deoarece acest medicament este administrat de către un medic anestezist, este puţin probabil să vi se administreze mai mult decât este necesar pentru dumneavoastră, dar dacă acest lucru se întâmplă, medicul sau anestezistul dumneavoastră vor şti să controleze situaţia în acel moment.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele Anesteran, poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse pot apărea în timpul operaţiei sau după operaţie. Orice reacţie adversă care apare în timpul operaţiei va fi controlată de medicul dumneavoastră.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatori din 1000):

  • postoperator: frisoane, greaţă, vărsături, oprirea tranzitului conţinutului intestinal (ileus);
  • creşterea numărului de celule albe din sânge.

Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 utilizatori din 10000):

  • reacţii alergice moderate sau severe, care pot avea următoarele semne: umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului, dificultăţi de înghiţire, dificultăţi de respiraţie, scurtarea respiraţiei, mâncărimi severe ale pielii (cu umflături);
  • tensiune arterială scăzută (hipotensiune arterială);
  • respiraţie încetinită (deprimare respiratorie);

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 utilizator din 10000):

  • creşterea potasiului în sânge care poate determina bătăi neregulate ale inimii (aritmii);
  • temperatura corpului dumneavoastră creşte foarte mult în scurt timp (hipertermie malignă);
  • leziuni hepatice moderate (cu creşterea enzimelor hepatice) care pot evolua până la afectarea gravă a ficatului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Cum se păstrează Anesteran

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.

Informaţii suplimentare

Ce conţine Anesteran

  • Substanţa activă este isofluran.
  • Acest medicament nu conţine alte componente (excipienţi).

Cum arată Anesteran şi conţinutul ambalajului

Anesteran este un lichid pentru vapori de inhalat, incolor, cu aspect limpede.

Cutie cu un flacon din sticlă tip III brună, prevăzut cu adaptor pentru vaporizator şi capac filetat din răşină fenolică şi inserţie din polietilenă, conţinând 100 ml lichid pentru vapori de inhalat.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

SC. ROMPHARM COMPANY SRL. str. Eroilor nr. 1A, Otopeni, jud. Ilfov, Romania

Acest prospect a fost aprobat în Martie 2012.

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ecocardiografia: „A revoluționat practic tot ce înseamnă diagnostic și tratament în cardiologie”