AntiflebiticMK Gel este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutică: medicaţie antivaricoasă, topice cu heparină sau heparinoizi, combinaţii.
AntiflebiticMK Gel este indicat în:
– tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) şi a complicaţiilor inflamatorii ale acestora precum şi ale bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale);
– profilaxia flebitelor;
– tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulaţiilor şi ţesuturilor moi însoţite de revărsat sanguin şi edem local (luxaţii, entorse, contuzii, întinderi musculare, afecţiuni meniscale, tenosinovite, contracturi, hematoame).
Nu utilizaţi AntiflebiticMK Gel în următoarele situaţii:
– hipersensibilitate la heparină, la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.
– leziuni cutanate, indiferent de etiologia acestora: dermatite supurative, eczeme, plăgi, hemoragii, infecţii cutanate, arsuri.
– trimestrul al III-lea de sarcină.
Aveţi grijă când utilizaţi AntiflebiticMK Gel
Gelul trebuie aplicat pe suprafeţe de piele intactă. Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare, mâinile trebuie spălate. În cazul în care gelul este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie.
Gelul conţine p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibenzoat de propil care pot determina reacţii alergice (posibil de tip întârziat).
Trebuie să utilizaţi cu prudenţă AntiflebiticMK Gel în următoarele situaţii:
– afecţiuni gastro-intestinale (de exemplu ulceraţii şi sângerări)
– afecţiuni cardiace (hipotensiune arterială, cardiopatie ischemică)
– insuficienţă renală sau hepatică
– hipovolemie
– hipoalbuminemie severă
– tulburări ale coagulării
– diabet zaharat
– epilepsie
– sindroame parkinsoniene
– afecţiuni psihiatrice
– infecţii acute sau subacute
– persoane care conduc vehicule sau folosesc utilaje.
Sarcină
Utilizarea medicamentului poate fi făcută cu precauţie în primele 2 trimestre de sarcină, doar dacă este neapărat necesar şi doar dacă beneficiul terapeutic matern depăşeşte riscul potenţial fetal, şi este contraindicată în al III-lea trimestru de sarcină.
Alăptare
Deoarece antiinflamatoarele nesteroidiene sunt excretate în laptele matern, se recomandă evitarea administrării acestui medicament în perioada de alăptare.
Interacţiuni cu alte medicamente
În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a substanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic.
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi sau aţi utilizat recent orice alt medicament chiar dintre cele care pot fi obţinute fără prescripţie medicală.
Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Administrat în dozele recomandate, acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Totuşi, pacienţii trebuie avertizaţi că în cazul în care există condiţii care cresc absorbţia sistemică pot să apară reacţii adverse care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplică 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, după care se masează uşor.
În cazul tratamentului afecţiunilor venoase, nu este recomandată masarea zonei ci aplicarea unui pansament oclusiv peste zona pe care a fost aplicată gel.
Durata tratamentului depinde de recomandările medicului şi de efectul terapeutic obţinut. Se recomandă reevaluarea clinică a pacientului după 2 săptămâni după începerea tratamentului.
Ce trebuie făcut dacă aţi omis o aplicare a AntiflebiticMK Gel?
Dacă aţi omis o aplicare a AntiflebiticMK Gel continuaţi tratamentul aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Ce trebuie făcut dacă aţi aplicat prea mult AntiflebiticMK Gel?
Dacă aţi aplicat prea mult AntiflebiticMK Gel, zona pe care a fost aplicat trebuie spălată cu săpun şi apă caldă din abundenţă.
AntiflebiticMK Gel poate determina reacţii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene, heparinei şi mentolului. Reacţiile adverse pot fi locale, precum eritem sau iritaţie cutanată dar şi sistemice, în cazul în care există condiţii care cresc absorbţia sistemică, precum cefalee, ameţeli, tinitus, vertij, tulburări gastro-intestinale (greaţă, vărsături, durere epigastrică, diaree), hemoragii şi ulceraţii gastrice, reacţii de hipersensibilitate cu manifestări cutanate, respiratorii (astm bronşic), sau generalizate (reacţii anafilactice), somnolenţă, confuzie mentală, depresie, halucinaţii, exacerbarea manifestărilor epileptice sau parkinsoniene, convulsii, rareori leucopenie, trombocitopenie, anemie, hematurie, hipertensiune arterială şi hiperglicemie şi foarte rar, hepatită gravă însoţită de icter, neuropatie periferică şi tulburări vizuale şi auditive.
Dacă observaţi apariţia oricărei reacţii adverse, chiar dacă nu a fost menţionată în acest prospect, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Ce conţine AntiflebiticMK Gel
– Substanţele active sunt heparina sodică şi diclofenacul sodic.
– Celelalte componente sunt: mentol, carbomer (Carbopol 980), dexpantenol, trolamina, etanol 96%, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apă purificată.
100 g gel conţin heparină sodică 50000 UI şi diclofenac sodic 1g.
Cum arată AntiflebiticMK Gel şi conţinutul ambalajului
Gel incolor, uşor opalescent.
Cutie cu un tub din aluminiu a 25 g gel.
Cutie cu un tub din aluminiu a 45 g gel.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul
S.C. MARK PHARMACEUTICS S.R.L.
Str. Moara de Foc nr. 35, Iaşi, România
Data ultimei verificări a prospectului
Iunie 2006
*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel