Benzoat de Benzilmk, cremă, 25%

Producător: S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.
Substanță activa
benzoat de benzil
Clasa ATC
P03AX
Format
cremă
Afecțiuni
scabiei
Producător
S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L
Acțiune terapeutică
Tratamentul scabiei

Ce esteBenzoat de Benzilmk şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

100 g cremă conţin benzoat de benzil 25 g şi excipienţi: propilenglicol, alcool cetilstearilic, parafină lichidă, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apă purificată, alcool etilic.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul scabiei, formele fără leziuni de suprainfecţie sau eczematoase.

Înainte să luaţi Benzoat de Benzilmk

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la benzoatul de benzil sau la oricare dintre excipienţii produsului. Copiii cu vârsta sub 2 ani.

Precauţii

În cazurile în care nu se poate utiliza alt medicament, administrarea Benzoat de benzit1K se va face sub stricta supraveghere a medicului.

Interacţiuni

Nu se cunosc.

Atenţionări speciale

Benzoat de benzii nu trebuie aplicat pe mucoase.

Nu se recomandă administrarea Benzoat de benzii în cazul în care la nivelul tegumentelor zonelor interesate există răni deschise.

Copii

În cazul copiilor mâinile trebuie acoperite cu pansament, pentru a se evita ingestia substanţei.

Sarcina şi alăptarea

În timpul sarcinii şi alăptării se recomandă aplicarea Benzoat de benzil pe suprafeţe de mică întindere în cantitate nu prea mare şi pe o durată limitată.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Benzoat de benzii nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Benzoat de Benzilmk

Doze şi mod de administrare

La adulţi, Benzoat de benzii se aplică 2 zile la rând. Îndepărtatea cremei se face prin spălare cu apă şi săpun la 24 ore după prima administrare.

La copiii cu vârsta peste 2 ani, femei gravide sau care alăptează, Benzoat de benzii se aplică o singură dată şi se îndepărtează prin spălare după 12 ore. În cazul copiilor mâinile trebuie acoperite cu pansament, pentru a se evita ingestia substanţei.

Pruritul care poate să persiste până la 2 săptămâni după aplicaţii nu justifică reluarea tratamentului.

În cazul leziunilor infectate sau eczematoase trebuie efectuat întâi tratamentul afecţiunilor supraadăugate.

În general, Benzoat de benzit1K se aplică seara pentru a rămâne pe tegumente cât mai mult timp. Se spală corpul cu apă şi săpun şi se usucă cu un prosop moale.

Crema se aplică imediat pe întreaga suprafaţă a corpului, exceptând faţa şi scalpul. Produsul trebuie să pătrundă bine în pliurile tegumentului, în special la mâini.

Este important ca tratamentul să fie aplicat simultan pacienţilor cu scabie din aceeaşi colectivitate, iar după utilizarea Benzoat de benzii să fie folosită lenjerie curată, deparazitată prin fierbere sau autoclavare.

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Benzoat de benzii poate determina reacţii adverse locale, cum sunt arsuri locale şi foarte rar erupţii cutanate.

În cazul apariţiei reacţiilor adverse tratamentul trebuie întrerupt şi, imediat ce este posibil, zona pe care a fost aplicat Benzoat de benzii trebuie spălată cu săpun şi apă caldă.

Supradozaj

La copii există riscul absorbţiei în circulaţia sistemică a unor cantităţi de benzoat de benzil care pot produce manifestări toxice.

În general supradozajul se datorează ingestiei accidentale a produsului. În acest caz, apar semne de hiperexcitabilitate şi convulsii, fiind necesară asistenţă medicală de urgenţă. Tratamentul constă în spălături gastrice şi tratament de susţinere.

Cum se păstrează Benzoat de Benzilmk

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu a 35 g cremă.

 

Producător

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L., România

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Mark Pharmaceutics S.R.L.

Str. Moara de Foc, Nr. 35, Iaşi, România

 

Data ultimei verificări a prospectului Iunie 2005

 

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Prospecte medicamente din aceeași clasă
Cel mai nou articol Video:
Boala arterială periferică la pacienții cu diabet. „Marea majoritate a oamenilor se gândesc la evenimentul cel mai neplăcut al acestei patologii: amputația”